Ostali sportovi

Mladostaši poraženi i u uzvratu: 'Oni su samo iskoristili naše pogreške'

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 30.11.2023.
Mladostaši poraženi i u uzvratu: 'Oni su samo iskoristili naše pogreške'

U uzvratnom susretu šesnaestine finala CEV kupa, odbojkaši Mladosti poraženi su kod PAOK-a. Grčka momčad i pred svojim navijačima slavila je bez izgubljenog seta...

Odbojkaši zagrebačke Mladosti, aktualni prvaci Hrvatske, okončali su svoj ovogodišnji europski pohod, tako što su ispali u dvije utakmice šesnaestine finala CEV Kupa od favorizirane i daleko budžetom izdašnije momčadi solunskog PAOK-a.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Grci su pobijedili i u drugom susretu s 3:0 (25-18, 25-21, 25-20), a Zagrepčanima ostaje satisfakcija da se grčka momčad morala i te kako potruditi za tu pobjedu, nakon 75 minuta igre. I u prvom dvoboju Grci su slavili u Zagrebu s 3:0.

Naime, tek je u finišu svakog seta daleko iskusnija momčad PAOK-a uspjela riješiti pitanje pobjednika, u svakom se setu igrala neizvjesna završnica u kojoj je na kraju, uz domaći teren, došlo do izražaja veće internacionalno iskustvo domaće momčadi.

Mladostašima sada preostaje domaća Superliga i Kup Hrvatske, te Srednjeeuropska MEVZA liga, u kojoj već idući tjedan nastupaju na tri susreta u Slovačkoj, a prije toga u subotu imaju i domaći okršaj sa Zadrom.

"Izgubili smo i drugi susret od PAOK-a, iako smo prva dva seta dobro otvorili, imali smo dobru igru, no onda se na kraju seta dogodio pad koncentracije što je grčka momčad znala iskoristiti. Na kraju ispada rezultatski lakih 3:0, no po igri nije bilo baš tako. Oni su samo iskoristili naše pogreške u određenim trenucima utakmice. Mi smo ovime završili s europskim utakmicama pa se okrećemo domaćim i regionalnim natjecanjima. Po povratku doma nas očekuje težak ritam, veliki broj utakmica, pa se nadam se da ćemo svi skupa uspjeti iskoristiti ovo europsko iskustvo i znati ga pretočiti u domaće prvenstvo i kup", kazao je Hrvoje Pervan, iskusni reprezentativac Mladosti.

CEV kup, 1/16 finala:
PAOK - Mladost 3:0 (25-18, 25-21, 25-20)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!