Ostali sportovi

Svjetski badmintonski savez ponovno suspendirao članstvo Rusije

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 30.11.2023.
Svjetski badmintonski savez ponovno suspendirao članstvo Rusije

Rusija je ponovno suspendirana u Svjetskom badmintonskom savezu. Njeno članstvo bilo je obnovljeno privremeno, ali sada se vraća prvotna odluka...

Svjetska badmintonska federacija (BWF) suspendirala je članstvo Nacionalne badmintonske federacije Rusije (NBFR) nakon što je utvrđeno da krši svoje uvjete članstva, priopćilo je u četvrtak upravno tijelo sporta.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

BWF je zabranio ruskim i bjeloruskim sportašima u ožujku prošle godine nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, a onda ih je privremeno vratio. No, potom je BWF ustanovio da je ruski savez uključio "unutar svoje jurisdikcije teritorije koji spadaju u Ukrajinu", a to su ukrajinski teritoriji Donjeck, Herson, Lugansk i Zaporižja, pa je opet uslijedila suspenzija.

Odluka je donesena na sastanku vijeća BWF-a 11. studenog i bit će predmet potvrde od strane članstva na godišnjoj skupštini sljedeće godine u kineskom Chengduu.

BWF je rekao da će se ruskim sportašima dopustiti da se natječu kao "neovisni neutralni sportaši" na Olimpijskim igrama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!