Košarka

Vrlo dobar nastup Zupca i Šarića, pobjeda na kraju ipak Warriorsima

Branimir Korać • petak, 01.12.2023.
Vrlo dobar nastup Zupca i Šarića, pobjeda na kraju ipak Warriorsima
Foto: EPA

Svi hrvatski NBA igrači osim još uvijek za nastup nespremnog Bojana Bogdanovića, bili su noćas na parketu. Ivica Zubac i Dario Šarić bili su na suprotnim stranama...

Golden State Warriorsi i Los Angeles Clippersi nisu ušli u sezonu onako kako su se adali i sada traže ulazak u pobjedničku seriju s kojom bi se podigli i na ljestvici. Međutim i jedni i drugi su i dalje na omjeru ispod 50 posto.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Noćašnji dvoboj protekao je u dominaciji Warriorsa koji su bili većim dijelom susreta u ugodnom vodstvu i nisu dopustili Clippersima da okrenu stvari u svoju korist.

Dario Šarić na jednoj i Ivica Zubac na drugoj strani odradili su vrlo dobru utakmicu, a na kraju je ipak više razloga za zadovoljstvo imao Šarić iako je Zubac imao bolje brojeve.

Šarić je za 27 minuta na parketu upisao 13 poena (2/3 za dva, 2/4 za tri, 3/4 slobodna) uz po pet skokova i asistencija dok je Zubac za 27 minuta ubacio 18 poena (7/11 za dva, 4/5 slobodna) uz 13 skokova.

Najučinkovitiji kod Warriorsa bili su Steohen Curry s 26 poena, osam asistencija i sedam skokova te Klay Thompson s 22 poena i šest skokova. Kod Clippersa Kawhi Leonard ubacio je 23 poena uz sedam skokova, James Harden 18 poena uiz sedam asistencija, a Paul George 15 poena uz deset asistencija.

Priliku je dobio i Luka Šamanić u porazu Jazza protiv Timberwolvesa. Oslabljeni Jazz početkom drugog dijela ušao je u visok zaostatak i nije se uspio izvući.

Šamanić je dobio 12 minuta i nije briljirao. Upisao je dva poena (1/3 za dva, 0/1 za tri) i uhvatio tri skoka.

Minnesotu su predvodili Karl-Anthony Towns s 32 poena i 11 skokova, Nickeil Alexander-Walker s 20 poena i sedam asistencija, a Rudy Gobert dodao je 15 poena i 13 skokova.

Kod Jazza Simone Fontecchio ubacio je 16 poena uz po pet skokova i asistencija, a Collin Sexton 14 poena.

NBA:
Golden State Warriors - LA Clippers 120:114
Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 101:90

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!