Rukomet

Hrvatske rukometašice protiv Senegala traže dobar start na Svjetskom prvenstvu

Branimir Korać • petak, 01.12.2023.
Hrvatske rukometašice protiv Senegala traže dobar start na Svjetskom prvenstvu

Trećeg dana Svjetskog prvenstva za rukometašice u akciji će biti napokon i Hrvatska. Izabranice Ivice Obrvana u prvom kolu u skupini igraju protiv Senegala...

Nakon uspješne ere Nenada Šoštarića, klupu hrvatske reprezentacije preuzeo je Ivica Obrvan. Odmah ga čeka vatreno krštenje, Hrvatska danas otvara nastup na Svjetskom prvenstvu.

Igraj na Hrvatska - Senegal na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vremena za upoznavanje i pripreme nije bilo previše, ali nije bilo niti razloga za neke velike promjene. Vijesti s priprema govore kako su se neke stvari polirale i nadograđivale, ali možemo očekivati Hrvatsku kakvu smo gledali i na posljednjim natjecanjima.

Skupina je svakako prolazna, tri reprezentacije prolaze dalje, a Švedska i Hrvatska su ipak iznad Kine i Senegala po kvaliteti. Senegal je prvi protivnik i tu bi Hrvatska morala doći do pobjede i to bez previše utrošene energije kako bi se dodatno napunila samopouzdanjem.

Nije lako procijeniti kvalitetu Senegalki, ali možda je tu negdje slična Kongu s kojim je Hrvatska igrala na Croatia kupu i svladala ga je s 33:23. Ne tako davno Senegalke su svladale Kongo u kvalifikacijama za Olimpijske igre s 26:21.

Prva zvijezda Senegala je Gnonsiane Niombla, iskusna igračica koja je godinama nastupala za Francusku s kojom je osvojila i titulu svjetske i europske prvakinje. No, zatražila je promjenu reprezentacije i dobila je dozvolu za nastup s obzirom da za Francusku nije igrala od 2019. godine.

Dobar dio Senegalki igra u francuskim klubovima, upoznate su s europskim rukometom, no Hrvatska je ipak kvalitetnija. Naravno, oprez će biti nužan, posebno jer je ovo prva utakmica i nitko još nije na svom maksimumu.

Što su rekli

Ivica Obrvan, izbornik Hrvatske: "Gledali smo njihove utakmice, tako i ove posljednje dvije na turniru u Francuskoj. Ozbiljna su ekipa, igračice imaju to iskustvo i rutinu igranja u francuskom prvenstvu što je svakako za respekt. Moramo se vrlo čvrsto postaviti od početka kako bi izbjegli bilo kakve probleme. Iako ljudi većinom misle da ćemo lako do pobjede, neće biti baš tako."

Mjesto, vrijeme

Göteborg, Scandinavium Arena, 18:00

Prošli dvoboj

Hrvatska i Senegal sastaju se prvi put.

Prognoza

Hrvatska u ovaj susret ulazi u statusu favorita, no Senegalke treba shvatiti ozbiljno.

FOTO: Kolektiff Images/ Uroš Hočevar

SP 2023. žene, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Hrvatska22:22Senegal
Švedska36:24Kina
1Švedska 384:59+256
2Hrvatska 378:57+213
3Senegal 362:63-13
4Kina 352:97-450

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!