Nogomet

Hrvatske nogometašice žele iznenaditi Slovakinje i uzeti važne bodove

Branimir Korać • petak, 01.12.2023.
Hrvatske nogometašice žele iznenaditi Slovakinje i uzeti važne bodove
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u sklopu Lige B Lige nacija danas igra protiv Slovačke. Hrvatska ovdje traži vrlo važne bodove u borbi za izbjegavanje ispadanja u Ligu C...

Nakon startne pobjede protiv Rumunjske, hrvatske nogometašice upisale su tri poraza. S ta tri poraza i dosta lošom gol razlikom 2:10 trenutno su na poziciji koja i s trećeg mjesta vodi u Ligu C.

Igraj na Hrvatska - Slovačka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pobjeda je upisana na startu protiv Rumunjske s 2:1, zatim su uslijedili porazi 4:0 od Slovačke, 3:0 od Finske i 2:0 također od Finske, ali u Hrvatskoj. Finkinje su uvjerljivo najbolja reprezentacija u skupini te su već osigurale prvo mjesto i promociju u Ligu A i to sa stopostotnim učinkom i gol razlikom 16:0.

Hrvatska još uvijek ima šanse čak i za drugo mjesto u skupini što bi je odvelo u doigravanje za Ligu A, ali isto tako i za posljednje mjesto koje vodi u niži rang. Za što će se točno boriti u posljednjem kolu, reći će današnji dvoboj sa Slovačkom.

Slovakinje su jedini poraz upisale protiv jake Finske dok su remizirale protiv Rumunjske u gostima. Upravo taj dvoboj Hrvatskoj daje nadu kako i ona može nešto napraviti protiv Slovakinja.

Kada bi uspjela doći do pobjede, približila bi se drugoplasiranoj Slovačkoj na samo bod zaostatka i unijela bi dramu u posljednje kolo. Tamo Hrvatska gostuje kod Rumunjske, a Slovačka dočekuje Finsku.

Iz tog razloga će i Rumunjske s puno zanimanja pratiti današnji dvoboj u Velikoj Gorici. Naime pobjeda Hrvatske značila bi da Rumunjska definitivno završava na posljednjem mjestu i seli u Ligu C. Ako bi Hrvatska remizirala, Rumunjke bi trebale pobjedu od dva gola razlike u posljednjem kolu, a u slučaju poraza Hrvatske, Rumunjskoj je dovoljna bilo kakva pobjeda.

Dosta je kombinacija, ali puno će ih i otpasti nakon današnjeg dvoboja Hrvatica i Slovakinja.

Što su rekli

Nenad Gračan, izbornik Hrvatske: "Uvodnom pobjedom protiv Rumunjske napravili smo dobar posao jer smo još uvijek u prilici napraviti iskorak u posljednje dvije utakmice. Prema prikazanoj igri u Slovačkoj nismo zaslužili tako izražen poraz, pogotovo u kontekstu stvorenih prilika. Međutim, nekada to tako ispadne u nogometu, obično budeš kažnjen za propušteno. Vjerujem da ćemo u novom srazu sa Slovakinjama imati što reći i da će to biti sasvim drugačija utakmica."

Peter Kopun, izbornik Slovačke: "Ispunili smo ciljeve koje smo stavili ispred sebe u posljednjih godinu dana. Od studenog prošle godine postupno smo napredovali i još moramo ostvariti veliku želju, a to je boriti se za Ligu A Lige nacija. Ono gdje imamo još puno prostora za napredak je u razvijanju mladih igračica."

Mjesto, vrijeme, sudac

Velika Gorica, 18:00

Sutkinja: Hristiyana Guteva (Bugarska)

Prošli dvoboj

Hrvatska je na gostovanju u Slovačkoj poražen a s visokih 4:0. Patricia Hmirova postigla je hat-trick, a Slovakinje su igrale cijelo drugo poluvrijeme s igračicom manje.

Prognoza

Teško je za procijeniti, ostaje nada da Hrvatska može odigrati odličnu utakmicu i iznenaditi favorizirane gošće. Bit će teško.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!