Rukomet

Samo bod na startu Svjetskog prvenstva: 'Nisu nas ničim iznenadile, ali sve im je prolazilo'

HINA, Petar Jenjić • subota, 02.12.2023.
Samo bod na startu Svjetskog prvenstva: 'Nisu nas ničim iznenadile, ali sve im je prolazilo'

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija otvorila je Svjetsko prvenstvo remijem protiv Senegala. Dvoboj su prokomentirali izbornik Ivica Obrvan, kao i rukometašice Tina Barišić i Dejana Milosavljević...

Nakon remija 22:22 protiv Senegala u prvom nastupu u skupini A na Svjetskom prvenstvu za rukometašice u Goteborgu i izbornik Ivica Obrvan i igračice složili su se kako je hrvatska reprezentacija u petak bila neprepoznatljiva, ali da s obzirom na kretanje rezultata može biti zadovoljna i bodom.

Igraj na utakmice SP-a rukometašica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Teška utakmica na otvaranju prvenstva, očekivao sam pobjedu iako sam znao da neće biti lagano. Primali smo golove tamo gdje se i očekivalo, što je još čudnije. Na kraju moramo biti zadovoljni što smo uzeli bod jer smo čitavo vrijeme gubili. Pokušat ćemo u nastavku biti bolji, krenuli smo u grču, promašili par zicera, možda i zato što su djevojke pod nekim pritiskom jer se očekuje odlazak na Olimpijske igre", komentirao je Obrvan.

Najefikasnija u hrvatskoj reprezentaciji bila je Tina Barišić s osam golova.

"Tragično je što smo na kraju izvukle bod, bile smo neprepoznatljive. Pripremale smo se dobro, Senegalke nas ničim nisu iznenadile, ali sve im je prolazilo. Igrale smo u neobjašnjivom grču", kazala je Barišić nakon utakmice.

Jedna od najiskusnijih u hrvatskoj reprezentaciji Dejana Milosavljević pokušala je naći i nešto pozitivno u ovakvom startu:

"S obzirom na to da smo cijelo vrijeme gubile, možemo reći da smo dobile bod, ali smatram da smo mi kvalitetnije. Trebamo krenuti svaka od sebe i biti bolje u sljedećim utakmicama. Mi smo poznati po tome da uvijek idemo težim putem i vjerujem da će na kraju sve biti dobro", rekla je Milosavljević.

U skupini A još su Švedska i Kina, a Hrvatska će u 2. kolu igrati protiv Kine u nedjelju. Tri od prve četiri reprezentacije izborit će prolazak u drugi krug.

FOTO: Uroš Hočevar / Kolektiff Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!