Vodeni sportovi

Caeleb Dressel pobijedio i želi na OI u Parizu

HINA, Petar Jenjić • subota, 02.12.2023.
Caeleb Dressel pobijedio i želi na OI u Parizu

Caeleb Dressel stigao je do pobjede u utrci na 100 metara prsno i napravio korak prema Olimpijskim igrama. Sedmerostrukom olimpijskom pobjedniku glavni je cilj Pariz nakon što je ove godine vratio natjecanjima...

Američka plivačka zvijezda Caeleb Dressel pobijedio je u petak na 100 metara delfin na US Openu u Greensborou u Sjevernoj Karolini, učinivši još jedan korak prema Olimpijskim igrama sljedeće godine u Parizu.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sedmerostruki olimpijski pobjednik pobijedio je s vremenom 51,31 sekundom, što mu je bila prva pobjeda od Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Tada je 27-godišnji Dressel na nekoliko mjeseci prekinuo sportsku karijeru, ali se ove godine vratio natjecanjima i ovo mu je prva pobjeda od povratka.

Dressel, koji se nije kvalificirao za ovogodišnje SP u japanskoj Fukuoki, rekao je da je pobjeda samo potvrdila napredak koji je već osjetio na treninzima.

"Trenutačno mi ne treba, treninzi su išli odlično, tako da je ovo samo trešnja na vrhu. Zabavno je vratiti se", rekao je Dressel o pobjedi dodavši da je potpuno usredotočen na Olimpijske igre u Parizu i američke olimpijske kvalifikacije u lipnju.

Dressel je postavio svjetski rekord na OI u Tokiju s vremenom 49,45, ali od tada, nakon povratka, nije plivao brže od 51,66 sekundi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!