Rukomet

Obrvan: 'Nedostaje nam taj bod protiv Senegala, ali odluka pada u drugom krugu'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 04.12.2023.
Obrvan: 'Nedostaje nam taj bod protiv Senegala, ali odluka pada u drugom krugu'

Hrvatske rukometašice nakon remija sa Senegalom i pobjede protiv Kine, igraju protiv domaćina Švedske. Očekuje ih težak protivnik, ali Ivica Obrvan najavljuje borbenui i angažiranu Hrvatsku...

Kina nije predstavljala neki problem i Hrvatska je slavila s vrlo visokih 39:13. Senegal je poražen od Švedske 16:18, ali u završnici se raspao i do tada se dobro držao.

Igraj na utakmice SP-a u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čestitke igračicama na jučerašnjoj pobjedi i angažmanu, očekivana pobjede protiv reprezentacije od koje smo bolji. Možda ne tom razlikom jer je Švedska Kinu dobila s 12 golova viška, ali tako se utakmica kretala. Sve djevojke su skoro bile među strijelcima, golmanice su bile dobre, igralo se bez grča, svakako dobar dan. A Senegal je i jučer protiv Švedske pred deset tisuća domaćih navijača do 7-8 minuta prije kraja imao egal, pokazao je da nije zalutao i da ne igra slučajan rukomet nego da imaju glavu i rep. Nemaju rotaciju, to ih je i jučer skupo koštalo kao i u utakmici protiv nas u zadnjih deset minuta. Bila je to dosta slična utakmica onoj protiv Hrvatske, ali na kraju je Švedska zasluženo pobijedila", kaže Ivica Obrvan.

Slijedi Švedska protiv koje će bioti vrlo teško. Susret će vjerojatno biti odigran pred punim tribinama u bučnoj atmosferi.

"Švedska je domaćin i sigurno spada u krug reprezentacija koje bi trebale ući u završnicu. Atmosfera će biti prekrasna, navijanje od početka, dvorana puna, prekrasna kulisa... Njihova glavna snaga je u obrani, golmanice su sjajne, dosta guraju u leđa i traže lagane golove. Rade dobar pritisak na vanjsku liniju i trebamo se paziti da pogrešaka bude što manje, napad mora biti pametan sa što kvalitetnijom tranzicijom u obranu. Senegal je jučer igrao napad 55 sekundi, minutu, naravno da mi ne možemo tako, to nije naš stil, ali ne smijemo se upustiti u nepotrebnu jurnjavu. Volio bih da odigramo dobru utakmicu, da budemo konkurentni i da se držimo te im prijetimo, ako nas uhvati dobar momenat da pobijedimo. Mogu obećati veliku borbu i odlučnost", kaže Obrvan i dodaje:

"Stalnim prekršajima i prekidanjem igre traže od sudaca da pokazuju pasivan napad, guše ideju napada i iz toga traže prvu tranziciju da postignu lagan gol. Trebat će jako dobro paziti kod promjene igračica iz napada u obranu, Senegal kada je to dobro radio bio je unutra, ali nakon nekih pogrešaka, utakmica je bila riješena."

Bez obzira na rezultat protiv Senegala, Hrvatska još uvijek može do dobrog rezultata.

"Nama nedostaje taj bod protiv Senegala i odlučivat će se u drugom krugu protiv najvjerojatnije Mađarske, Crne Gore i Kameruna. Gledamo da sutra odigramo što bolje, Hrvatska može sa svima odigrati dobro. Skandinavci ne odgovaraju velikom broju reprezentacija, a mi nismo nekakva velesila. Lijepo se sjetiti 2020. godine i bronce kada smo svi bili ponosno. Već na SP-u u Španjolskoj nije to bilo tako dobro. Kasnije smo bili 18. na Europskom, ali Hrvatska može dobiti svakoga i od svakoga izgubiti. Tu je dosta cura koje nedovoljno igraju u klubovima, Debelić koja je jako bitna niti nije tu, ovo nije alibi, ali samo da se otprilike zna. Protiv Senegala smo odigrali solidno, protiv Kine odlično i nastojat ćemo u svakoj utakmici biti sve bolje."

FOTO: Jozo Čabraja/Kolektiff/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!