Rukomet

Zagreb ide po pobjedu kod Pelistera: 'Nisu osvojili ni bod, ali to ne pokazuje njihovu kvalitetu'

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 04.12.2023.
Zagreb ide po pobjedu kod Pelistera: 'Nisu osvojili ni bod, ali to ne pokazuje njihovu kvalitetu'
Foto: Dario Grzelj/HINA

Premda je Eurofarm Pelister posljednji u skupini bez boda očekuje nas iznimno teško gostovanje, rekao je Andrija Nikolić, trener rukometaša Zagreba koji u četvrtak gostuju u Bitolji, u ogledu desetog kola skupine A Lige prvaka.

Dvoboj počinje u 18.45 sati, a iako su ova dva kluba susjedi na ljestvici razdvaja ih čak osam bodova. Pretposljednji Zagreb ima tri pobjede, dva remija i četiri poraza, dok je Eurofarm Pelister upisao svih devet poraza.

Igraj na Pelister - Zagreb na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Istina je, posljednji su na ljestvici i nisu osvojili ni bod, ali to ne opisuje na pravi način njihovu kvalitetu. Eurofarm Pelister je opasna momčad, pogotovo kada igra na domaćem terenu. Nitko nije lako pobijedio na tom gostovanju, svaka je utakmica vrlo neizvjesna. Dakle, očekujem stvarno tešku utakmicu, kako zbog kvalitete suparnika, tako i domaćih navijača pred kojima je uvijek teško igrati. Pripremit ćemo se što je bolje moguće i vjerujemo u bodove koji su nam jako važni jer nam pomažu na mogućem putu prolaska dalje", rekao je u najavi trener Zagreba Andrija Nikolić koji se i detaljnije osvrnuo na idućeg suparnika hrvatskog prvaka.

"Promijenili su trenera, ali igra je uglavnom ostala slična. Razlika je taj igrač Kuzmanovski kojeg su doveli i koji je jako važan u njihovoj igri. Dajem im ritam. Imaju dobre vratare, jako dobrog pivota. Moramo zaustaviti njihovu kontru i nadam se da ćemo se prilagoditi svim uvjetima. Tamo je bučno, ali i hladno. Trebat će nam mirnoće u tom susretu, ali vjerujemo u sebe", dodao je Nikolić.

Prije gostovanja u četvrtak u Bitoli slična razmišljanja imaju igrači Luka Lovre Klarica i Miloš Kos.

"Slijedi nam teško gostovanje, svi su imali problema u Bitoli. Naš idući suparnik se nikada ne predaje, ni kada ima pet-šest golova zaostatka. Izgubili su samo jedan razlike od Szegeda, vrlo teško su tamo pobjeđivali Kiel i Kielce. Moramo maksimalno ozbiljno pristupiti susretu i iako je Eurofarm Pelister posljednji na ljestvici u Ligi prvaka ne postoji lagani ogled. Ova nam utakmica može donijeti jako puno, trebaju nam bodovi i nadamo se da ćemo nastaviti ovaj pozitivan niz", naveo je Klarica.

"Mislim da je ovo najteža utakmica u polusezoni. Oni su dobri i nemaju što izgubiti, a nama su izuzetno važni bodovi. Bit će čvrsta utakmica. Svaka momčad u Ligi prvaka je odlična, a mi unatoč njihovim navijačima koji naprave pravu atmosferu idemo po pobjedu. Vjerujemo u nju pogotovo ako ponovimo posljednje igre, a najviše našu odličnu igru u obrani", dodao je Kos.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!