Zimski sportovi

Klizalište na Velesajmu spremno za 55. Zlatnu piruetu

HINA, Petar Jenjić • utorak, 05.12.2023.
Klizalište na Velesajmu spremno za 55. Zlatnu piruetu

Pred nama je novo izdanje Zlatne piruete koja će se održati po 55. put. Trajat će od srijede do subote, a na njoj će nastupiti i jedan hrvatski predstavnik...

Klizalište na zagrebačkom Velesajmu spremno je za održavanje 55. izdanja Zlatne piruete koja će trajati od srijede do subote, a na kojoj je nastupiti klizači i klzačice iz 30 zemalja, među kojima će jedini hrvatski predstavnik biti Jari Kessler.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Jari je jedan vrlo skroman dečko s kojim smo ostvarili suradnju preko naših klizača koji su u Italiju odlazili na kampove. On je tamo trenirao i 2019. godine konačno smo uspjeli dogovoriti da postane član KK Leda te nastupa za Hrvatsku. Jari i danas uglavnom trenira u Italiji, a kad je u Zagrebu radi s trenericom Mirnom Librić, a tu je i Ivana Jakupčević Marinković, također naša trenerica koja sve to nadgleda. Jari je uspio skupiti bodove za nastup na Europskom i na Svjetskom prvenstvu iduće godine. Naš cilj je sada je ostvariti plasman na Zimske olimpijske igre, što bi za Hrvatsku bio izniman rezultat. On je vrlo vrijedan, pa tako kad nije na ledu ili na pripremama, radi kod roditelja u hotelu, zaista jedan odličan sportaš. Ozljede je sanirao i u dobroj je formi. Vidjet ćete da je spreman i nadamo se da će ostvariti super rezultat i nove bodove", rekao je dopredsjednik Hrvatskog klizačkog saveza i predsjednik Klizačkog kluba Leda čiji je Kessler član, Goran Štimac.

Kessler će nastupiti već prvog dana nakon svečanog otvaranja koje je na programu 16 sati, a uz klizače u srijedu će na led i parovi.

Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden sretna je ponajprije što se Zlatna pirueta nakon dvije godine vratila u Zagreb.

"Meni je drago da jedno ovako veliko natjecanje u umjetničkom klizanju organiziramo u dvorani u kojoj su i nastupi i treninzi. To je velika umješnost i zato posebno zahvaljujem svima koji su uključeni u organizaciju. Jako je važno da se Zlatna pirueta očuva i održava svake godine. Danas su ovdje klizačice i klizači iz 30 zemalja kojima je Pirueta važna zbog skupljanja bodova za Europsko i Svjetsko prvenstvo iduće godine. Nadam se da će sve proći u redu i da ćemo sljedeću godinu dočekati s nekom boljom situacijom", kazala je Paliković Gruden.

Direktorica 55. Zlatne piruete Melita Juratek Cipek, zadovoljna je odazivom klizačica i klizača koji dolaze u Zagreb:

"Izrazito smo sretni što se Zlatna pirueta vratila u Zagreb, iako u otežanim uvjetima. Organizacijski odbor napravio je velike napore kako bi dvoranu na Velesajmu učinio lijepom i spremnom za sve sudionike koji nam dolaze iz čak 30 zemalja svijeta. Ove godine vratili smo Piruetu u Zagreb te se nadamo da ćemo sljedeću svi zajedno dočekati u Ledenoj dvorani Doma sportova, gdje joj je i mjesto i gdje se održavala veliki dio godina svoga postojanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!