Nogomet

Arsenal već osigurao prvo, a PSV drugo mjesto, no pobjedu žele i jedni i drugi

Mihaela Bradovski • utorak, 12.12.2023.
Arsenal već osigurao prvo, a PSV drugo mjesto, no pobjedu žele i jedni i drugi
Foto: EPA

U posljednjem kolu skupine B Lige prvaka PSV u Eindhovenu dočekuje momčad Arsenala. I jedni i drugi već znaju na kojim će pozicijama završiti nastup u skupini...

Momčadi PSV-a i Arsenala već su osigurale nastup u osmini finala Lige prvaka. Arsenal tamo odlazi s prvog mjesta dok je PSV nastup u skupini završio na drugom mjestu bez obzira na ishode današnjih dvoboja.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S bodovne strane susret nema neki poseban značaj jer će obje momčadi nastup u skupini završiti upravo tamo gdje se trenutno nalaze, ali upisati pobjedu stvar je prestiža, ali i financijske nagrade.

Arsenal je u dosad odigranih pet kola upisao četiri pobjede i poraz, a taj jedini poraz stigao je na gostovanju u Lensu. Mogao je Arsenal i tu do pobjede, poveo je golom Gabriela Jesusa, imao je još prilika, ali nije zabio.

Poremetila je goste u tom susretu ozljeda Bukaya Sake, nisu dobro reagirali nakon njegovog izlaska i dogodilo se što se dogodilo te je Lens napravio preokret i upisao pobjedu.

PSV također ima samo jedan poraz, ali uz njega ima i dva remija. Taj poraz stigao je u Londonu gdje ga je Arsenal visoko svladao s 4:0. Bio je to jedan od najlošijih nastupa PSV-a ove sezone.

Momčad je to koja je potpuno nedodirljiva u nizozemskom prvenstvu gdje ima pomalo nevjerojatnih 15 pobjeda u 15 odigranih kola uz gol razliku 52:6. I Arsenal je prvi u Engleskoj, ali, naravno, ne uz takvu dominaciju.

Što su rekli

Peter Bosz, trener PSV-a: "Nećemo poslati potpuno promijenjenu momčad u susret protiv Arsenala, ali morate pružiti priliku i onim igračima koji manje igraju. Jako me zanima kako će reagirati i jesmo li naučili i usvojili neke stvari s treninga."

Mikel Arteta, trener Arsenala: "PSV je jako impresivna momčad. Način na koji igra i bilježi pobjede je zadovoljujuć, riječ je o izrazito dominantnoj momčadi. I to nije samo ove sezone tako, tako je bilo i prošle sezone. Svaka čast njegovim trenerima, bit će nam jako teško doći do pobjede."

Mjesto, vrijeme, sudac

Eindhoven, Phillips Stadium, 18:45

Sudac: Stieler (Njemačka)

Nedostaju

PSV: Lozano, Teze

Arsenal: Saka, Partey, Smith Rowe, Timber, Tomiyasu, Vieira

Prošli dvoboj

Arsenal je u Londonu slavio s čak 4:0. Saka, Trossard i Gabriel Jesus bili su strijelci još u prvom dijelu, a Odegaard je zaokružio priču.

Prognoza

Promjene najavljuju i jedni i drugi stoga je još teško procijeniti tko će kako izgledati.

FOTO: EPA, NEIL HALL

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

PSV Eindhoven1:1Arsenal
Lens2:1Sevilla
1Arsenal 616:4+1213
2PSV Eindhoven 68:10-29
3Lens 66:11-58
4Sevilla 67:12-52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!