Nogomet

Kopenhagen i Galatasaray u izravnoj borbi za osminu finala Lige prvaka

Mihaela Bradovski • utorak, 12.12.2023.
Kopenhagen i Galatasaray u izravnoj borbi za osminu finala Lige prvaka
Foto: EPA

Posljednje kolo u skupini A Lige prvaka donijet će konačnu odluku o tome tko će uz Bayern u osminu finala. Pobjednik dvoboja između Kopenhagena i Galatasaraya ima kartu za prolaz, remi već komplicira situaciju....

Kopenhagen i Galatasaray su se doveli u situaciju u kojoj su i željeli biti. Sami drže svoju sudbinu u rukama i svjesni su da im pobjeda donosi prolaz u osminu finala. Kopenhagen je domaćin i to mu daje malu prednost.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kopenhagen isto tako ima povoljnu situaciju u skupini u slučaju remija, naime prvi dvoboj u Istanbulu okončan je 2:2, a prvi sljedeći kriterij koji odlučuje o njihovom plasmanu u slučaju remija je ukupna gol razlika koja je na strani Kopenhagena.

Ako Manchester United ne upiše pobjedu protiv Bayerna, što nije nimalo nemoguće u cijeloj priči, Kopenhagenu za osminu finala bit će dovoljan i svega jedan bod protiv Galatasaraya.

Turci za razliku od Danaca nemaju previše izbora, njima je situacija posve jasna i igra im isključivo pobjeda za osminu finala. No s remijem još mogu do trećeg mjesta i odlaska u Europsku ligu, doduše mogu i s porazom, ali u oba slučaja Manchester United ne smije upisati pobjedu protiv Bayerna.

Skupina se tako raspliće pomalo neočekivano. Bayern na vrhu nije iznenađenje, dapače, ali je veliko razočaranje Manchester United koji je na posljednjem mjestu i moguće je da će tamo i ostati.

Kopenhagen i Galatasaray vrebali su priliku iz drugog plana i uhvatili su je. Sada je na jednima i drugima da pokušaju dovršiti započeto.

Što su rekli

Jacob Neestrup, trener Kopenhagena: "Imamo veliki respekt prema Galatasarayu, znamo da je veliki klub koji je ostvarivao velike rezultate. Igranje na domaćem terenu je prednost, ali Galatasaray je dosad igrao jako dobro u gostima. Znamo da je sposoban svakome u gostima stvoriti probleme."

Okan Buruk, trener Galatasaraya: "Jako mi se sviđa momčad Kopenhagena, vrlo su borbeni i predani, od početka govorim da mogu pobijediti svakoga u skupini. Imamo jasnu ideju i cilj i pokušat ćemo ga vratiti iako smo svjesni da je Kopenhagen vrlo dobar protivnik."

Mjesto, vrijeme, sudac

Kopenhagen, Parken Stadium, 21:00

Sudac: Orsato (Italija)

Nedostaju

Kopenhagen: Babacar, Clem, Hočolava, Meling

Galatasaray -

Prošli dvoboj

Susret u Istanbulu okončan je 2:2. Kopenhagen je vodio 2:0 golovima Elyounoussija i Goncalvesa, a u posljednjih deset minuta Boey i Tete vratili su domaćina u život.

Prognoza

Kopenhagenu mala prednost kao domaćinu, ali sve je posve otvoreno.

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Manchester United0:1Bayern
København1:0Galatasaray
1Bayern 612:6+616
2København 68:808
3Galatasaray 610:13-35
4Manchester United 612:15-34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!