FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo 2023., osmina finala, 12.12.2023, 19:00 h
Al-Ittihad 3:0 Auckland City

Al-Ittihad na pogon svojih najvećih zvijezda prošao dalje

Mario Borko • utorak, 12.12.2023.
Al-Ittihad na pogon svojih najvećih zvijezda prošao dalje
Foto: EPA

U prvoj eliminacijskoj utakmici FIFA Klupskog svjetskog nogometnog prvenstva, domaćin turnira i prvak Saudijske Arabije Al-Ittihad uz golove Francuza Benzeme i Kantea uvjerljivo je pobijedio Auckland City s 3:0...

Počelo je FIFA Klupsko svjetsko nogometno prvenstvo, sve utakmice igraju se u Saudijskoj Arabiji, točnije gradu Jeddahu. Na turniru sudjeluje sedam ekipa, prvaci Europe i Južne Amerike direktno su u polufinalnu, a danas je kompletiran drugi četvrtfinalni par, domaći Al-Ittihad uvjerljivo je slavio protiv predstavnika Oceanije Auckland Cityja s 3:0 i tako izborio susret s egipatskim Al Ahlijem.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Saudijci, koji su ove godine uložili enorman novac u pojačanja, lako su se obračunali s Novozelanđanima. Sve je bilo riješeno već u prvom dijelu susreta, pritisak Al-Ittihada urodio je plodom u 29. minuti kad je Brazilac Romarinho s nekih 18 metara, udarcem koji je na putu prema golu u dodiru s obrambenim igračem malo promijenio smjer, savladao vratara Conora Traceya. <š>Samo pet minuta kasnije u 34. minuti Tracey je izbio loptu na nogu N'Golo Kanteu koji gotovo s identične pozicije snažnim udarcem povećava prednosti svoje momčadi.

Svojevrsni blitzkrieg Saudijaca dovršio je, nakon sjajne akcije i asistencije Shanqeetija, prošlogodišnji osvajač Zlatne lopte Karim Benzema, bio mu je ovo 11 pogodak otkako je ljetos pristigao iz Real Madrida.

Do kraja utakmice domaćini su dominirali, uputili su čak 30 udaraca od čega 11 u okvir, dok su gosti pucali tek četiri puta, ali nijednom u okvir pa ne čudi da je njihov najbolji igrač bio vratar Tracey s devet obrana.

Al-Ittihad već za tri dana očekuje četvrtfinalni susret protiv prvaka Afrike Al Ahlija, a pobjednik tog susreta u polufinalu će ići na prvaka Južne Amerike Fluminense. U drugom četvrtfinalnom paru sastaju se meksički Club Leon i japanski Urawa Red Diamonds, a boljeg iz tog ogleda u polufinalu čeka Manchester City.

FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo:
Al-Ittihad - Auckland City 3:0

FOTO: EPA/STR

FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo 2023.

osmina finala

Al-Ittihad3:0Auckland City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!