Nogomet

Sopić najavljuje borbu za naslov: 'Vrlo jednostavno, cilj je da budemo prvaci!'

Mario Borko • srijeda, 13.12.2023.
Sopić najavljuje borbu za naslov: 'Vrlo jednostavno, cilj je da budemo prvaci!'
Foto: Miljenko Klepac/HINA

Prvi put nakon pandemije održana je Noć HNK Rijeke pod sloganom #zajednosmorijeka na kojoj su predsjednik i trener kluba komentirali dosadašnji dio sezone i najavili daljnje ciljeve…

Rijeka je za vikend, kod kuće, teško poražena od Slaven Belupa, bio joj je to prvi poraz od kolovoza, ali je snažno utjecao na ambicije da se nakon 2017. ponovno osvoji naslov prvaka. Rijeka je prvi puta nakon pandemije održala tradicionalnu Noć HNK Rijeke, a na njoj su glavni klupski dužnosnici najavili borbu za naslov prvaka.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Predsjednik Rijeke, Damir Mišković je istaknuo zadovoljstvo što je tradicija opet nastavljena.

''Mislim da je Rijeka opet jaka, ako pogledamo cijelu godinu napravili smo i više od očekivanog, nakon krize u kojoj smo bili jako sam zadovoljan s tim, ekipom koju smo izgradili, atmosferom, brojem članova i nedavno objavljenim projektom nove Kantride. Puno se radi iako se to možda izvana ne vidi jer ljudi gledaju samo rezultate, a srećom sad su i oni dobri.''

Oko projekta Kantride još je puno papirologije i pravno-administrativnih stvari, ali za buduće investitore Mišković ne brine i optimistično najavljuje novu 2024. godinu.

''Želim da svi budemo živi i zdravi, da navijamo. Sigurno bih želio naslov u prvenstvu i kupu, ja si uvijek postavljam malo više ciljeve, ali borit ćemo se do kraja pa ćemo vidjeti kako će biti.''

Željko Sopić, tvorac prošlogodišnjeg čuda s Goricom ovog je ljeta preuzeo klupu Rijeke nakon iznenadnog odlaska Sergeja Jakirovića u Dinamo, a do sada je klub s Rujevice vodio 16 puta uz skor od osam pobjeda, šest remija i dva poraza.

''Moram reći da sam pretpostavljao kakav je Rijeka klub, ali iskreno nisam se nadao tome, stvarno je sve vrhunski posloženo i ne postoji razlika između Rijeke i nekih klubova vani, publika je fenomenalna, grad je super, stvarno sam jako zadovoljan. Momčad je mlada i zato postoje oscilacije kojih sam ja svjestan, ali se definitivno nikog ne bojimo i kad smo svi zdravi možemo protiv svakog. Nadam se da ćemo s pobjedom završiti ovu posezonu, nakon toga se dobro odmoriti i u tri tjedna dobro pripremiti za nastavak sezone koji kreće sa zaostalom utakmicom protiv Gorice.''

Rijeka ima osam bodova zaostatka za vodećim Hajdukom uz utakmicu manje, a nalazi se na trećem mjestu s utakmicom više, ali bodom manje od aktualnog prvaka Dinama.

''Cilj je da budemo prvaci, vrlo jednostavno, ja sam uvijek bio direktan i govorim ono što mislim. Znamo da smo deficitarni na nekim pozicijama, pokušat ćemo dovesti igrače, ovo je kapitalizam i ovdje vlada novac, našem predsjedniku nije lako, ali imamo mladu i potentnu ekipu koja gaji napadački nogomet. Nije popularno kad kod kuće dobiješ četiri gola pa makar i iz četiri udarca, ali to je to, idemo dalje ovo je samo stvar koja vas malo okrzne, a ako znate da ste na pravom putu onda svim silama grabite dalje!'' zaključio je Sopić i najavio borbu za titulu.

Rijeka će u posljednjoj utakmici ove godine na Rujevici dočekati Rudeš, a kako bi najavljeni planovi ostali realni igra im samo pobjeda.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!