Vodeni sportovi

Bukić pred EP: 'Nadam se da ćemo nastaviti tradiciju dobrih igara pred našom publikom'

Filip Mihoković • srijeda, 13.12.2023.
Bukić pred EP: 'Nadam se da ćemo nastaviti tradiciju dobrih igara pred našom publikom'
Foto: EPA

Pripreme za Europsko vaterpolsko prvenstvo već su počele u Zagrebu, a Hrvatska će moći računati i na Luku Bukića...

Prvenstvo će se održati između 4. i 16. siječnja 2024. godine, a domaćin će biti Hrvatska. Utakmice će se igrati u Zagrebu i Dubrovniku, a naša reprezentacija nalazi se u skupini sa Španjolskom, Francuskom i Crnom Gorom.

Jedan od pouzdanijih igrača na koje Hrvatska može računati je Luka Bukić koji je proveo najviše minuta u vodi na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, a sličnu minutažu imao je i pri osvajanju europskog zlata u Splitu prošle godine. Igrača lijeve strane minutažom su tada zasjenili samo Marko Bijač, Andrija Bašić i Konstantin Harkov, a hrvatska reprezentacija računat će na takav njegov doprinos i u 2024. godini.

Bukić je s priprema u Zagrebu naveo ciljeve za nadolazeće Europsko prvenstvo: "Sigurno da nam je jedan od primarnih ciljeva plasirati se na Olimpijske igre. Naravno da to neće biti lako, to je želja i glavni cilj i ostalim momčadima koje to nisu ostvarile. Dobro se pripremamo, dat ćemo sve od sebe. Nadam se da ćemo nastaviti tradiciju dobrih igara pred našom publikom."

Prisjetio se i atmosfere pri osvajanju prvenstva u Splitu: "To je posebno iskustvo. Kad se napune tribine, publika sva navija za tebe. To daje još jedan dodatan motiv i u Dubrovniku i Zagrebu, a nadam se da ćemo i mi napraviti dobar rezultat."

Posebna prednost za Bukića predstavlja da se završni dio natjecanja igra na bazenu Mladosti s kojim je igrač jako dobro upoznat:

"Meni je ovaj bazen Mladosti doma, ali treba prvo odraditi dobro prvi dio u Dubrovniku, da nam u Zagrebu bude što bolje."

Hrvatski reprezentativac smatra da kvalitetne konkurencije na prvenstvu neće manjkati:

"Većina momčadi dolazi u najjačem sastavu, osim Mađara koliko sam čuo. Oni su ipak osvojili naslov svjetskog prvaka u Fukuoki, izravno se plasirali na Igre u Parizu. Mislim da će oni doći u nešto pomlađenoj momčadi, ali što se ostalih tiče, svi dolaze u najjačim sastavima", prenosi Hrvatski vaterpolski savez.

Bit će i u najjačem sastavu Hrvatska, koja osim na Bukića može računati i na podršku s tribina, te fenomenalnu atmosferu tijekom cijelog prvenstva.

FOTO - EPA, KIYOSHI OTA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!