Nogomet

Prezimiti ili ne prezimiti? To je pitanje

Petar Jenjić • četvrtak, 14.12.2023.
Prezimiti ili ne prezimiti? To je pitanje
Foto: Daniel Kasap/HINA

U susretu šestog kola grupne faze Konferencijske lige, Dinamo će ugostiti Ballkani. Modrima treba bod za prolazak skupine, a kosovska momčad slavila je u prvom međusobnom dvoboju...

Večeras od 21 sati Dinamo igra posljednju utakmicu skupine C Konferencijske lige u kojoj mu treba jedan bod za prezimljavanje u Europi. Protivnik na Maksimiru bit će kosovski Ballkani, a dvoboj će suditi Ricardo de Burgos iz Španjolske.

Igraj na Dinamo - Ballkani na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi međusobni dvoboj odigran u Prištini otišao je na stranu domaćina koji je slavio s 2:0. Iako je igrao bez nekoliko standardnih prvotimaca, bilo je to Jako loše izdanje Dinama i potpuno zaslužen poraz. Praktički od početka do kraja susreta Dinamo je bio bez ijedne šanse i u jednom od lošijih izdanja ove sezone je poražen.

Trener Dinama Sergej Jakirović rekao je u najavi susreta da će na raspolaganju imati šest igrača u odnosu na spomenutu utakmicu odigranu prije nešto više od dva mjeseca. Borba za prolazak skupine idealna je prilika za revanš te iz redova hrvatskog prvaka nadaju se da će je uspjeti iskoristiti.

Grupna faza počela je sjajno za Dinamo koji je s 5:1 svladao Astanu na Maksimiru, ali nakon toga je uslijedio spomenuti šok. Uslijedila su dva minimalna poraza od Viktorije Plzen od 1:0, da bi na gostovanju kod kazahstanskog prvaka Modri stigli do pobjede od 2:0 te tako skočili na drugo mjesto sa šest bodova. Viktoria je uvjerljivo vodeća s 15, treća Astana ima četiri, kao i Ballkani.

Modri su se vratili u dobar ritam u SuperSport HNL-u pobjedama protiv Osijeka (2:1), Slaven Belupa u Koprivnici (2:0) i kod kuće protiv Rudeša s 1:0. Nije to bilo briljantno, no bodovi su upisani, a zadnje kolo uoči zimske stanke donosi im gostovanje Hajduka na Maksimiru, od kojeg su već dva puta izgubili ove sezone.

S druge strane, Ballkani je u europsku avanturu krenuo porazom od 1:0 protiv Viktorije Plzen, nakon čega je svladao Dinamo. Uslijedio je domaći poraz od Astane (2:1), a zatim i remi u Kazahstanu bez golova. U petom kolu svladala ih je ponovno vodeća ekipa skupine istim rezultatom.

U nacionalnom prvenstvu, kosovskog Superligi, Ballkani je vodeći s 38 bodova nakon 15 odigranih kola, a prije pet dana upisao je poraz na gostovanju kod Llapija. Golijada je završila rezultatom 5:3. Neće to poremetiti previše momčad koja prvom pratitelju bježi sedam bodova uz utakmicu više.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Idemo punim gasom i nećemo kalkulirati, povlačiti se i čekati. Igramo kod kuće, pred našom publikom i želimo odigrati dobro. Utakmica je ključna za naš prvi cilj, a to je prezimljavanje u Europi. Znamo da nam odgovara i neriješeno, ali to je nemoguće, želimo doći do pobjede. Moramo biti taktički odgovorni i disciplinirani."

Ilir Daja, trener Ballkanija: "Svjesni smo da je Dinamo snažna momčad, koja ima veliko europsko iskustvo. Vidjet ćemo na djelu kako će to izgledati. Mi smo spremni. Jasno nam je da nemamo što izgubiti - pa tko dobije.Znamo Dinamove vrijednosti, ali došli smo po pobjedu, trudit ćemo se igrati kao u Prištini pa što bude."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Maksimir, Zagreb, 21:00

Sudac: Ricardo de Burgos (Španjolska)

Nedostaju

Dinamo: (-)

Ballkani: Kryeziu, Hamidi (ozljede)

Zadnji susret

U susretu u Prištini, Ballkani je slavio s 2:0 golovima Almira Kryeziua i Walida Hamidija.

Prognoza

Dinamo je favorit večeras večeras bi trebao doći do pobjede, ali ne očekujemo veći broj golova.

Konferencijska liga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Viktoria Plzeň3:0Astana
Dinamo3:0Ballkani
1Viktoria Plzeň 69:1+818
2Dinamo 610:5+59
3Ballkani 63:7-44
4Astana 64:13-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!