Košarka

Giannisova večer za pamćenje, Pacersi 'ukrali' loptu kojom se igralo

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 14.12.2023.
Giannisova večer za pamćenje, Pacersi 'ukrali' loptu kojom se igralo
Foto: EPA

Najbolju večer karijere imao je Giannis Antetokounmpo koji je srušio rekord Milwaukee Bucksa po broju poena u jednoj utakmici. Sve je to zasjenio manji incident na kraju utakmice...

Giannis Antetokounmpo imao je najbolju napadačku večer u karijeri te je s rekordnim učinkom od 64 koša predvodio Milwaukee Buckse do pobjede 140:126 protiv Indiana Pacersa koji su ih nedavno svladali u polufinalu NBA kupa.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Grčki košarkaš je tako nadmašio svoj osobni rekord, 55 koševa koje je postigao u siječnju ove godine protiv Washingtona, a postao je i novi klupski rekorder po broju postignutih koševa na jednoj utakmici, prestigavši Michaela Redda koji je 2006. postigao 57 poena u porazu od Utah Jazza.

Antetokounmpo je postao prvi igrač u povijesti NBA lige koji je pogodio barem 20 šuteva iz igre (20/28) i 20 slobodnih bacanja (24/32) s najmanje 70 posto uspješnosti. Uz to je imao i 14 skokova.

"Osjećaj je sjajan, sjajno je što sam to uspio napraviti. Koliko god mogu, košarku pokušavam igrati na pravi način. Pokušavam igrati da bih pobijedio, pokušavam pomoći i svojim suigračima da budu odlični, ali na kraju dana, sjajan je osjećaj kad možete srušiti rekord pred svojim navijačima u ovoj dvorani", izjavio je Giannis nakon briljantne večeri koju je malo pokvario incident po završetku dvoboja u kojem je i Grk sudjelovao.

Naime, igrači Indiane su bili ti koji su u svlačionicu odnijeli loptu kojom se igralo, kako bi je darovali svom novaku Oscaru Tshiebweu, koji je sinoć ubacio svoje prve poene u NBA ligi. To je razljutilo Antetokounmpa koji je pojurio za njima u tunel, gdje je došlo do rasprave i naguravanja.

"Ono što se dogodilo je nesretan slučaj, došlo je do nesporazuma oko lopte. Nismo razmišljali o Giannisovom klupskom rekordu pa smo uzeli loptu, nije trebalo doći do ovoga", rekao je trener Pacersa Rick Carlisle.

Giannisu je kasnije uručena lopta, ali je on izrazio sumnju u to da je to ona koja je korištena na utakmici.

"Ne čini mi se da je to ta lopta, ova djeluje kao da je potpuno nova. Kad igrate više od 35 minuta, znate kako vam lopta leži u ruci. Mogu osjetiti razliku, ali svejedno ću je darovati svojoj majci."

FOTO: EPA/Peter Foley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!