Tenis

Ivanišević ostao samo kandidat, ATP proglasio najbolje trenere

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 14.12.2023.
Ivanišević ostao samo kandidat, ATP proglasio najbolje trenere
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Treneri Jannika Sinnera, Darren Cahill i Simone Vagnozzi, osvojili su nagradu za najbolje trenere godine. Među kandidatima bio je i Goran Ivanišević...

Australac Darren Cahill i Talijan Simone Vagnozzi osvojili su nagradu "Trener godine" kao stručnjaci koji su talijanskog 22-godišnjeg tenisača Jannika Sinnera doveli do najboljih rezultata u karijeri tijekom ove sezone.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno) Goran Ivanišević kao trener Novaka Đokovića, prošlogodišnji dobitnik nagrade Španjolac Juan Carlos Ferrero (Carlos Alcaraz) te Amerikanci Craig Boynton (Hubert Hurkacz) i Bryan Shelton (Ben Shelton).

Sinner je godinu završio na četvrtom mjestu pojedinačne ATP ljestvice, u Torontu je osvojio svoj prvi Masters 1000 naslov, a postao je i prvi talijanski tenisač koji je došao do meča za naslov na ATP Finalu, završnom turniru osmorice najboljih igrača svijeta.

Talijan je pod trenerskim vodstvom Cahilla i Vagnozzija ostvario 64 pobjede uz 15 poraza te u Wimbledonu ostvario svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima došavši do polufinala.

Simone Vagnozzi je u rad sa Sinnerom uključen od veljače 2022., dok se Cahill pridružio četiri mjeseca poslije, kako bi na mladog Talijana prenio svoja znanja i iskustva stečena u radu s bivšim proslavljenim tenisačima poput Andrea Agassija i Lleytona Hewitta.

Iako nisu izravno zaslužni za to, nesumnjivo je da ovaj trenerski dvojac također ima udjela u Sinnerovoj sjajnoj predstavi na finalnom turniru Davis Cupa u Malagi, gdje je upravo on bio najzaslužniji za trijumf talijanske reprezentacije s tri pobjede u pojedinačnim mečevima i dvije u igri parova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!