Zimski sportovi

Matija Legović do prve pobjede u utrci IBU juniorskog kupa

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 14.12.2023.
Matija Legović do prve pobjede u utrci IBU juniorskog kupa
Foto: EPA

Hrvatski 18-godišnji biatlonski reprezentativac Matija Legović u srijedu je pobijedio u sprint utrci IBU juniorskog kupa, što mu je prva pobjeda u karijeri na toj razini.

Dionicu od 10 km, koja je uključivala po jedno gađanje u ležećem i stojećem stavu, Legović je prošao za 26 minuta i 10.2 sekundi uz po jedan promašaj u oba stava.

Legović je drugoplasiranog Kazahstanca Vadima Kuralesa nadmašio za 11 sekundi, iako je kazahstanski predstavnik pogodio svih deset meta. Treći je bio Poljak Marcin Zawol s 30.7 sekundi zaostatka, uz jedan promašaj.

Matija je imao najbolje trkačko vrijeme (23:30.1 minuta), iako je morao trčati dodatna dva kaznena kruga.

U Italiji su nastupila još dvojica hrvatskih predstavnika. Filip Crnić je s četiri promašaja i zaostatkom od četiri minute za Legovićem osvojio 64. mjesto, a Borna Kuprešak je bio 116. s tri promašaja i zaostatkom od 8:18.8 minuta.

U konkurenciji biatlonki Ema Sobol je bila 66. u sprintu (7,5 km), a Leona Pelko je osvojila 97. mjesto u konkurenciji 124 natjecateljice.

U Val Ridanni su u petak na rasporedu mješovita štafetna natjecanja, a Legović će novu priliku za dobar pojedinačni plasman imati u subotu, kad je na rasporedu još jedan sprint.

U švicarskom Lenezerheideu su od danas do nedjelje na rasporedu natjecanja za Svjetski kup na kojem su trebali nastupiti Anika Kožica i Krešimir Crnković, ali su bili prisiljeni odustati od nastupa zbog zaraze koronavirusom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!