Košarka

Zubac odnio pobjedu u hrvatskom dvoboju, odlična večer Jamesa Hardena

Branimir Korać • petak, 15.12.2023.
Zubac odnio pobjedu u hrvatskom dvoboju, odlična večer Jamesa Hardena
Foto: EPA

Golden State Warriorsi u prvoj utakmici nakon suspenzije Draymonda Greena upisali su poraz od Los Angeles Clippersa sa 121:113. Ivica Zubac tako je dobio bitku protiv Darija Šarića...

Golden State Warriorsi upisali su većč 13. poraz ove sezone, ovaj put izgubili su kod kuće od Los Angeles Clippersa sa 121:113. Warriorsi će neko vrijeme biti bez Draymonda Greena koji je suspendiran zbog udaranja Jusufa Nurkića.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Clippersi su odigrali vrlo dobru utakmicu i imali su kontrolu njenim najvećim tijekom, stvorili su razliku i nisu dopustili gostima preokret.

Možda i svoju najbolju utakmicu ove sezone odigrao je James Harden koji je upisao 28 poena, 15 asistencija i sedam skokova te je bio najučinkovitiji kod Clippersa.

Harden ne samo što je mogao proslaviti dobar nastup, upisao se u povijest probivši granicu od 25 tisuća ubačenih poena u NBA karijeri.

U pravo vrijeme je preuzeo više odgovornosti na sebe, Clippersi su u ovom susretu bili bez ozlijeđenog Paula George te su ga morali nekako nadomjestiti.

Na parketu su bili i hrvatski aduti, Ivica Zubac kod Clippersa je upisao za 30 minuta deset poena (5/10 za dva), osam skokova, dvije asistencije i dvije blokade. Treba istaknuti u domaćim redovima i Kawhija Leonarda koji je upisao 27 poena i osam skokova te Normana Powella koji je s klupe dodao 21 poen i pet skokova.

Kod Warriorsa Klay Thompson ubacio je 30 poena uz pet asistencija, a 17 poena dodao je Stephen Curry. Dario Šarić je za 17 minuta ubacio pet poena (1/1 za dva, 1/4 za tri) uz šest skokova.

NBA:
Los Angeles Clippers - Golde State Warriors 121:113

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!