Nogomet

Posušje poraženo od Borca, gosti jure prema naslovu prvaka

Mario Borko • petak, 15.12.2023.
Posušje poraženo od Borca, gosti jure prema naslovu prvaka
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

U posljednjem kolu Premijer lige BIH prije zimske stanke, Borac je na gostovanju kod Posušja slavio s 0:2 i učvrstio svoje mjesto na vrhu ljestvice...

Borac Banja Luka odigrao je gotovo savršenu polusezonu i zasluženo ponio titulu jesenskog prvaka bosanske Premijer lige, a u posljednjoj utakmici prije predaha upisali su petu prvenstvenu pobjedu u nizu svladavši Posušje s 0:2. Ekipa Branka Karačića tako je ostala tek na jednoj pobjedi od kraja rujna i polusezonu završila na sedmom mjestu.

Igraj na BiH Premier ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti iz Banja Luke poveli su vrlo rano preko Alena Jurlije u 5. minuti susreta i bez obzira na to što je do kraja utakmice ekipa Posušja uputila dva udarca više i imala veći posjed lopte, posebice u drugom djelu, Borac je potvrdio pobjedu preko Zorana Kvržića u 74. minuti utakmice.

Borac sada ima deset bodova prednosti, uz utakmicu više, od aktualnog prvaka Zrinjskog, odnosno 12 više od trećeplasiranog Sarajeva.

Zrinjski se sinoć oprosti od Europe i na proljeće će sigurno pokušati sustići Banjalučane koji love svoj treći naslov u povijesti, a prvi nakon 2021. godine.

Premijer liga BIH:
Posušje – Borac Banja Luka 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!