Nogomet

Bilić ponovno bez pobjede, Antolić upisao asistenciju

Mario Borko • petak, 15.12.2023.
Bilić ponovno bez pobjede, Antolić upisao asistenciju
Foto: EPA

U 17. kolo Saudijske Premijer lige Bilićev Al-Fateh je remizirao s Al Shababom, vodeći Al-Hilal je došao je do 18. pobjede u nizu u svim natjecanjima, a Damac je slavio na gostovanju uz asistenciju Domagoja Antolića...

I dok se u Saudijskoj Arabiji odigrava FIFA klupsko Svjetsko prvenstvo, u domaćoj Premijer ligi uzbuđenja se nastavljaju. Al Fateh kojeg vodi bivši izbornik Slaven Bilić produžio je niz bez pobjede na sedam utakmica, ovog puta kod kuće je remizirao 1:1 s Al-Shababom. Al-Hilal ne staje s dominacijom i današnjom je pobjedom 2:0 nad Al-Wehdom pobjegao je Ronaldovom Al Nassru na deset bodova prednosti. Damac je nastavio dobru seriju i slavio u gostima kod Al-Raeda Igora Jovićevića s 0:1.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za razliku od prošlog kola kada su zbog lošeg ulaska u utakmicu izgubili, nogometaši Al-Fateha danas su dobro ušli u susret i poveli u 15. minuti preko, svog najboljeg igrača ove sezone, Marokanca Mourada Batna. Ipak u nastavku susreta Al-Shabab je dominirao i u 58. minuti stigao do izjednačenja, strijelac za 1:1 bio je Abdullah Radif. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, ponajviše zahvaljujući domaćem vrataru Jacobu Rinneu koji je skupio šest obrana. Ovo je sedma utakmica bez pobjede za Bilića i njegov ostanak na klupi je pod sve većim znakom pitanja.

Al-Hilal nastavlja dominirati, ovo mu je bila 18. pobjeda u nizu u svim natjecanjima i 26. utakmica bez poraza, zadnji je stigao još sredinom kolovoza. Ovog puta stradala je devetoplasirana momčad prvenstva Al-Wehda s 2:0. Domaćini su dominirali kroz cijeli susret i zasluženo stigli do tri boda, preko Abdulhamida u 20. minuti i drugog najboljeg strijelca lige Aleksandra Mitrovića u 80. minuti.

Mitroviću je ovo 15. gol sezone, dok vodeći strijelac Ronaldo ima 16. Ekipa Jorgea Jesusa povećala je svoju prednost u prvenstvu na deset bodova i nezaustavljivo juri prema 19. tituli u povijesti.

Damac nastavlja s pobjedama, bila im je ovo četvrta u nizu, a do nje ih je kao i do svih prethodnih u nizu vodio Georges-Kevin N'Koudou koji je na asistenciju Domagoja Antolića u 42. minuti zabio za minimalnih 0:1, kod pretposljednje momčadi prvenstva Al-Raeda. N'Koudou je u briljantnoj formi i u zadnje četiri utakmice zabio je osam golova uz dvije asistencije. Damac je tako u posljednjih šest ostvario više bodova nego u prvih 11 kola ove sezone.

Saudijska Premijer liga:
Al-Fateh - Al-Shabab 1:1
Al-Hilal - Al-Wehda 2:0
Al-Raed – Damac 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!