Košarka

Antetokounmpo nastavlja postavljati rekorde, Pelicansi "zatrpali" Spurse

Petar Jenjić • ponedjeljak, 18.12.2023.
Antetokounmpo nastavlja postavljati rekorde, Pelicansi "zatrpali" Spurse
Foto: EPA

Noćas su odigrane još četiri utakmice u NBA ligi. Posebno se izdvajaju rekordi franšiza, individualni koji je postavio Giannis Antetokounmpo za Milwaukee Buckse i momčadski koji su postavili New Orleans Pelicansi...

U nešto ranijem terminu mogli smo gledati jedan od ovosezonskih derbija Istočne konferencije u kojem su Boston Celticsi bili domaćini Orlando Magicu te ga svladali sa 114:97 za svoju petu uzastopnu pobjedu.

Igraj na Split - Mega na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaće je do pobjede predvodio Jaylen Brown s 31 poenom, pet skokova i šest asistencija, dok je najbolji kod Orlanda bio Paolo Banchero s 36 koševa i deset skokova.

Rekord franšize po broju pogođenih trica postavili su New Orleans Pelicansi koji su razbili San Antonio Spurse sa 146:110, a pri tome postigli i 22 ubačaj izvana.

Najbolji je u tome bio C.J. McCollum koji je zabio njih šest, a sve skupa ubacio 29 koševa. Spurse je predvodio Victor Wembanyama sa 17 koševa i 13 skokova.

Milwaukee Bucksi slavili su kod kuće protiv Houston Rocketsa sa 128:119 i tako upisali 19. pobjedu sezonu. Bila je to još jedna važna večer za Giannisa Antetokoumpa koji je postavio još jedan rekord franšize.

Naime, Grk je prešao Kareema Abdul-Jabbara na ljestvici ukupnog broja skokova. Uz to je i najbolji strijelac i asistent Bucksa u povijesti, a predvoditi ove tri statističke kategorije u svojim momčadima za rukom je pošlo samo: Michaelu Jordanu (Bulls), LeBronu Jamesu (Cavaliers) i Kevinu Garnettu (Timberwolves).

Antetokounmpo je bio drugi strijelac ekipe s 26 poena i 17 skokova, Damiam Lillard bio je odličan s 39 koševa, pet skokova i 11 asistencija. Najbolji kod Rocketsa bio Fred VanVleet s 22 koša i šest asistencija.

Washington Wizardsi vratili su se dobrim starim navikama te noćas upisali novi poraz. Na gostovanju kod Phoenix Sunsa izgubili su rezultatom 112:108.

Sunse je do pobjede predvodio Kevin Durant s 28 poena, pet skokova i pet asistencija. Najučinkovitiji kod Wizardsa bio je Daniel Gafford s 26 koševa i 17 skokova.

NBA:
Boston Celtics - Orlando Magic 114:97
San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 110:146
Milwaukee Bucks - Houston Rockets 128:119
Phoenix Suns - Washington Wizards 112:108

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!