Ostali sportovi

Boris Krčmar do pobjede na startu Svjetskog prvenstva

Petar Jenjić • utorak, 19.12.2023.
Boris Krčmar do pobjede na startu Svjetskog prvenstva
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Pobjedu u prvom kolu Svjetskog prvenstva u pikadu upisao je Boris Krčmar. Hrvatski predstavnik slavio je protiv Keegana Browna s 3:1 u setovima...

Hrvatski pikadist Boris Krčmar uspješno je krenuo nastup na Svjetskom prvenstvu koje se tradicionalno krajem svake kalendarske godine igra u Londonu. S 3:1 u setovima svladao je Engleza Keegana Browna.

Igraj na Svjetsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako je hrvatski pikadist imao bolji prosjek , Brown je iskoristio to što je prvi počeo bacati. Sve tri prilike za izlaz iskoristio je za osvajanje lega i slavio s 3:2.

Krčmar je odradio posao u drugom setu. Prva dva lega dobio je i više nego glatko, u drugom je bilo minimalnih poteškoća kod izlaza na 32, ali priveo ga je kraju s 3:0.

Treći set nije bio briljantan od strane obojice, ali nešto kvalitetnije odigrao je hrvatski predstavnik koji je iskoristio svoje šanse i ponovno uzeo set s 3:0. Posljednji izlaz bio je na 106.

U četvrtom setu Brown je napravio break, vodio s 1:0 i 2:1, ali hrvatski predstavnik napravio je preokret i na koncu slavio s 3:1 u setovima.

Krčmar je na kraju imao prosjek 91.05, pogodio je tri maksimuma te imao 36,67 posto uspješnosti na izlazima (11/30). U drugom kolu igrat će protiv nizozemskog predstavnika Dirka van Duijvenbodea koji je postavljen za 12. nositelja natjecanja.

Svjetsko prvenstvo, 1. kolo:
Boris Krčmar - Keegan Brown 3:1 (2-3, 3-0, 3-0, 3-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!