Ostali sportovi

Antonio Plazibat predvodit će Gloryjev turnir teškaša

Mario Borko • petak, 22.12.2023.
Antonio Plazibat predvodit će Gloryjev turnir teškaša
Foto: Daniel Kasap/HINA

Hrvatski kickboksač nakon poraza od Tariqa Osaroa u borbi za titulu, prošlog lipnja, imat će novu priliku za dokazivanje na turniru osmorice najboljih teškaša koji će se u jednoj večeri boriti za titulu najboljeg…

Antonio Plazibat, neočekivano je u lipnju poražen, od Nigerijca Tariqa Osaroa, u borbi za titulu privremenog prvaka u teškoj kategoriji. Iako je u Rotterdamu imao veliku podršku hrvatskih navijača ipak je zaustavljen prekidom u zadnjoj rundi. Pozivnica koju je dobio za sudjelovanje na Gloryjevom turniru osmorice najboljih teškaša bit će nova prilika za osvajanje titule najboljeg.

Splićanin se još uvijek oporavlja od loma ruke zadobivenog u borbi i kao takav nije mogao sudjelovati u kvalifikacijama za glavni turnir, koji se prvotno trebao održati krajem ove, ali je ipak prolongiran za nadolazeću 2024. godinu. Zaključno s pozivnicom koju je dobio Plazibat, do sad je poznato šestero boraca koji će nastupiti na turniru.

Među njima je i Tariq Osaro, koji je u studenom u borbi za teškašku titulu poražen od vladara kategorije, Nizozemca Rica Verhoevena. Iako Verhoevenov nastup na turniru još uvijek nije potvrđen za očekivati je da će on zauzeti jedno od preostala dva mjesta.

Bit će ovo, ovisno o ždrijebu, sjajna prilika Plazibatu da izravna račune s Nigerijcem i da u potencijalnoj borbi s Nizozemcem dokaže da je najbolji na svijetu.

Ovaj oblik natjecanja na kojem se sve tri borbe održavaju u jednoj noći, podsjeća na stara vremena K1 turnira koji su svojevremeno osvajali, pokojni Branko Cikatić i Mirko Filipović. Točan termin održavanja turnira bit će poznat naknadno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!