Košarka

Partizan na Badnjak dolazi na Višnjik: 'Bilo bi preoptimistično najaviti pobjedu, ali borit ćemo se'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 23.12.2023.
Partizan na Badnjak dolazi na Višnjik: 'Bilo bi preoptimistično najaviti pobjedu, ali borit ćemo se'

Stiže i taj dugo čekani blagdan u Zadru, Badnjak s Partizanom! Čim se pogase svjetla večerašnjeg Gibonnijevog koncerta počinje raspremanje pozornice i priprema za ipak najveću blagdansku manifestaciju ove zime, veliki derbi s najboljom košarkaškom momčadi na ovim prostorima...

U dvorani je do jutros ostalo svega 1.500 slobodnih mjesta, isključivo na tribinama sa strane, a na blagajnama bi se i taj mali slobodni prostor trebao popuniti. Sve je spremno za košarkašku feštu!

Igraj na utakmice ABA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"U zahtjevnom ritmu utakmica čeka nas ona najteža, protiv Partizana, koji je odlična momčad. Čvrsti su i agresivni u obrani, u napadu su raznovrsni, imaju visoki postotak šuta za tri poena i veliki broj napadačkih skokova. Naša filozofija je da budemo dobri i čvrsti u obrani, da im postotak šuta za tri poena bude što niži, iskontrolirati njihov napadački skok i paziti na izgubljene lopte. Pokušat ćemo igrati što više u tranziciji, pet na pet s njima je jako teško. Dvije teške utakmice koje su imali ima prije ove neće utjecati na njih jer je to momčad koja ima na svakoj poziciji po dva kvalitetna igrača, a njihov trener je poznat po tome što ozbiljno pristupa svakoj utakmici, tako da očekujem maksimalno motivirani Partizan", kaže uoči utakmice pomoćni trener Zadra Toni Dijan.

On je zbog bolesti trenera Danijela Jusupa vodio momčad u Sinju, a sada je dobio priliku i obratiti se medijima uoči utakmice. On se dobro oporavlja od viroze i trebao bi momčad povesti s klupe. Jedan od onih kojemu će zasigurno dati povjerenje je Lovro Mazalin.

"Očekuje nas talentirana momčad. Svi znamo da na svakoj poziciji imaju nekoliko talentiranih pojedinaca. Igraju jako čvrsto i agresivno, otkad im se vratio Punter puno bolje izgledaju nego na početku sezone. Mi ćemo se koncentrirati na sebe, svaki dan treniramo da budemo bolji i mislim da se svaki od igrača veseli toj utakmici. Pozvao bih sve navijače da nas podrže i stvore dobru atmosferu u dvorani", kaže Mazalin.

Kakve su šanse da Zadar na kraju uljepša svojim navijačima blagdane pobjedom? O tome se na hodnicima Višnjika samo šapuće, mnogi su svjesni da tri poraza u ovogodišnjoj ligi nisu odraz pravog stanja momčadi. Zadar naravno ima negativan skor s Partizanom, ali bilo je tu i slatkih pobjeda.

"Pozivam navijače da dođu u što većem broju, da nam daju podršku a mi ćemo odigrati utakmicu najbolje što se može i pokušati biti konkurentni Partizanu. Malo bi preoptimistično bilo najavljivati pobjedu, ali možemo najaviti da ćemo dati sve od sebe, pokušati odigrati utakmicu najbolje što možemo pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti", oprezan je Dijan pred utakmicu koja se sutra igra s početkom u 17 sati, uz prijenos na Areni Sport 1.

Zadru treba čudo, a ona se događaju.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!