Ostali sportovi

Obrana Ravensa i Lamar Jackson slavili u San Franciscu, Raidersi uzeli vitalnu pobjedu protiv Chiefsa

Branimir Korać • utorak, 26.12.2023.
Obrana Ravensa i Lamar Jackson slavili u San Franciscu, Raidersi uzeli vitalnu pobjedu protiv Chiefsa
Foto: EPA

Božićni program u NFL-u donio je dosta uzbuđenja. Raidersi su iznenadili u gostima Chiefse, Eaglesi su sjajno krenuli pa se spašavali protiv Giantsa, a Ravensi su u utakmici tjedna nadigrali 49erse...

Blockbuster božićni program u NFL-u otvoren je u Kansas Cityju gdje su Las Vegas Raidersi odnijeli pobjedu 20:14 koja ih je ostavila u igri za doigravanje. Nisu Chiefsi dobro reagirali, od početka je bilo vidljivo kako to nije njihov dan.

Raidersi su radili jako dobar pritisak prema Mahomesu, Kelce je bio vrlo nervozan i pomalo van utakmice, a Raidersi su odnijeli pobjedu iako je Aidan O'Connell skupio raritetnih 62 yarda. Mahomes je s druge strane upisao 235, ali to je malo značilo Chiefsima na kraju susreta.

Fumble Pacheca u prvoj četvrtini za touchdown Nicholsa pa interception i novi touchdown Jonesa sedam sekundi kasnije u kombinaciji s promašenim pokušajem Butkera s 36 yarda, obilježili su "poklonjeno" poluvrijeme Chiefsa Ravensima i vodstvo 17:7 na poluvremenu.

O'Connell nakon prve četvrtine nije imao niti jedno kompletirano dodavanje, ali bez obzira na to Ravensi su slavili i postali prvi nakon 2000. godine kojima je to uspjelo uz ovakav dan quarterbacka.

Nakon njih uslijedio je dvoboj Philadelphia Eaglesa i New York Giantsa gdje se činilo da će Eaglesi imati vrlo lagan posao kako je susret krenuo. Philadelphia je vrlo agresivno ušla u utakmicu, Giantsi se praktički nisu pomaknuli u svom prvom napadu, a s druge strane Eaglesi su ekspresni došli do touchdowna.

Na poluvremenu je bilo 20:3 za Eaglese, Giantsi nisu izgledali kao netko tko se može vratiti, ali dobro su otvorili treću dionicu i s dva touchdowna uspjeli su se približiti na 20:18.

Ipak, Eaglesi su se malo uozbiljili u posljednjoj dionici, imali su Giantsi još jednu šansu za povratak u susret, ali interception Ringa četiri sekunde prije kraja bio je ujedno i kraj. Eaglesi su slavili 33:25 uz 301 yard Jalena Hurtsa.

Posebno se iščekivalo gostovanje Ravensa kod 49ersa, a nije moglo bolje završiti za Baltimore. Ravensi su uzeli veliku pobjedu 33:19 i imaju najbolji omjer lige.

Krenulo je vrlo loše za Ravense, Lamar Jackson se odmah našao pod pritiskom, vratio se skroz u end zonu gdje je bizarno pao preko suca i 49ersi su dobili jeftinih 2:0 na samom startu. No dalje je malo toga išlo prema planu za 49erse, a Jackson je imao veliku utakmicu.

Purdy je bacio 255 yarda, McCaffrey, Kittle i Aiyuk probili su granicu od 100 yarda, ali Purdy je imao čak četiri interceptiona, obrana Ravensa je odlično čitala njegove pokušaje i u konačnici, uz stabilan napad, odnijela je pobjedu.

Purdyja je kasnije zamijenio Darnold koji je također imao jedan interception i Jackson i društvo zasluženo su proslavili pobjedu.

Situacija oko doigravanja je se zahuktava, zasad su sigurno unutra Dolphinsi i Ravensi u American konferenciji te Eaglesi, Cowboysi, Lionsi i 49ersi u National konferenciji.

NFL:
Kansas City Chiefs - Las Vegas Raiders 14:20
Philadelphia Eagles - New York Giants 33:25
San Francisco 49ers - Baltimore Ravens 19:33

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!