Košarka

Luka Dončić nakon poraza od Cavaliersa: 'Ja snosim odgovornost'

Filip Mihoković • četvrtak, 28.12.2023.
Luka Dončić nakon poraza od Cavaliersa: 'Ja snosim odgovornost'
Foto: EPA

Dallas Mavericksi poraženi su u dvoboju s Cleveland Cavaliersima 110:113 unatoč odličnoj utakmici Luke Dončića. Mavericksi su u posljednju četvrtinu ušli s vodstvom od devet poena, ali nisu ih uspjeli zadržati do kraja. Krivnju je na sebe preuzeo najbolji igrač momčadi iz Dallasa...

Luka Dončić ostvario je učinak od 39 poena, sedam skokova i šest asistencija, a tome je pridodao i dvije ukradene lopte te dvije blokade. Unatoč ovakvoj partiji Dončića, pri kojoj nije dobio velik doprinos suigrača, momčad Dallasa se pred kraj susreta totalno raspala i dopustila Cavaliersima da joj ukradu pobjedu u samome kraju. Dončić kao pravi kapetan ne bježi od odgovornosti:

Igraj na utakmice ABA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Igrali smo loše, ali ja snosim odgovornost. Promašio sam mnogo dobrih prilika, moramo bolje hvatati skokove."

Dončiću je ovo bila 14. od 15 posljednjih utakmica u kojoj je prebacio preko 30 poena, što je osobito važno s obzirom na to da Mavericksi igraju bez Kyrieja Irvinga koji inače s Dončićem čini ubojiti bekovski duo.

Trener Mavericksa Jason Kidd smatra da razloga za paniku nema, budući da je njegova momčad promašila mnogo šuteva koje inače zabijaju:

"Imali smo dobre prilike, samo ih nismo uspjeli iskoristiti. Luka je imao prilike, Curry je imao prilike, svi su imali prilike koje ovog puta jednostavno nisu ulazile u koš."

Dodajmo i to da Dallas započinje svoj niz gostujućih utakmica u Minnesoti gdje ga očekuju Timberwolvesi koji su trenutno vodeća momčad Zapadne konferencije.

FOTO: EPA/JASON SZENES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!