Nogomet

Galatasaray i Fenerbahče u borbi za Superkup, Livakoviću prva prilika za trofej

Mihaela Bradovski • petak, 29.12.2023.
Galatasaray i Fenerbahče u borbi za Superkup, Livakoviću prva prilika za trofej
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Turski prvak Galatasaray u Rijadu se bori za trofej pobjednika Superkupa protiv osvajača Kupa Fenerbahčea na čijim će vratima biti Dominik Livaković i tražiti svoj prvi trofej s Fenerbahčeom...

Veliki istanbulski dvoboj između Galatasaraya i Fenerbahčea održat će se danas u Rijadu. Bit će to dvoboj Superkupa Turske, prvak Galatasaray igrat će protiv osvajača Kupa Fenerbahčea.

Igraj na Galatasaray - Fenerbahče na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prošla dva izdanja Superkupa pripala su osvajaču naslova prvaka, Bewšiktaš je tako 2021. godine bio bolji od Antalyaspora, a prošle godine Trabzonspor je bio bolji od Sivasspora.

Galatasaray je osvojio najviše trofeja pobjednika Superkupa, njih 16, najviše puta bio je u finalu, čak 25 puta, ovo mu je 26. Posljednji put bio je u finalu 2019. godine i osvojio je trofej finalnom pobjedom 1:0 protiv Akhisarspora golom Younesa Belhande.

Fenerbahčeu je ovo 19. finale i dosad ima devet osvojenih trofeja. Međutim već je prošlo dosta vremena otkako je posljednji put igrao u Superkupu, bilo je to 2014. godine kada je igrao protiv Galatasaraya i slavio u raspucavanju.

Inače, zanimljivo je pogledati listu osvajača Superkupa, tu je Galatasaray na vrhu, ali Fenerbahče nije odmah iza njega. Nalazi se na četvrtom mjestu, a ispred njega su još Bešiktaš i Trabzonspor.

U redovima Fenerbahčea od prve minute trebao bi nastupiti Dominik Livaković koji će tako imati priliku osvojiti prvi trofej s Fenerbahčeom.

Što su rekli

Okan Buruk, trener Galatasaraya: "Bit će to finale s dva kluba koja imaju puno trofeja u svojoj povijesti. Mi želimo osvojiti Superkup, osvojili smo prvenstvo, želimo i ovaj trofaj, a onda obraniti naslov prvaka."

Ismail Kartal, trener Fenerbahčea: "Nismo imali puno vremena za pripremu, ali smo ga dobro iskoristili. Svi igrači su u konkurenciji za nastup, vrlo su motivirani i žele okruniti godinu osvojenim trofejom."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rijad, KSU Stadium, 18:45

Sudac: Bitigen

Prošli međusobni dvoboj

Fenerbahče i Galatasaray susreli su se prije svega pet dana u turskom prvenstvu, a taj susret okončan je bez pogodaka.

Prognoza

Šanse za pobjedu su podjednake, a možemo prognozirati kako to neće biti susret s puno pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!