Ostali sportovi

Anderson ipak prejak, Krčmar pružio odličan otpor

Petar Jenjić • petak, 29.12.2023.
Anderson ipak prejak, Krčmar pružio odličan otpor
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Hrvatski pikadist Boris Krčmar zaključio je svoj nastup na Svjetskom prvenstvu. U meču trećeg kola svladao ga je dvostruki svjetski prvak Gary Anderson s 4:1 u setovima...

Završilo je Svjetsko prvenstvo za Borisa Krčmara koji je poražen u trećem kolu. Njegov je protivnik bio dvostruki svjetski prvak Gary Anderson koji je pružio odličan pikado i slavio s 4:1 u setovima.

Igraj na pikado na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Oba pikadista krenula su jako dobro u prvom setu na bacanja protivnika pa su se redali breakovi. Kod rezultata 2:2 prvi je bacao Anderson, a peti uzastopni break u meču napravio je Krčmar koji je imao sjajan izlaz od 161.

Krčmar je dobro ušao i u drugi set i poveo s 1:0 u legovima, ali Anderson je ubacio u brzinu više i došao do prosjeka većeg od 100. Kod zaostatka 2:1 ukazala se minimalna prilika za izjednačenje, ali nije je uspio iskoristiti. Škot je izlazom na dvostruko dva poravnao stanje u setovima.

Treći set donio je čudesno dobre prosjeke obojice igrača, ali u ključnom, petom, legu Anderson je izašao na svojih najvećih 90 i došao do potpunog preokreta.

Anderson je bio u potpunoj kontroli u četvrtom setu. Poveo je 2:0 u legovima, Krčmar je imao lijep izlaz 93 na centar, ali više od toga nije išlo. Ni posljednji set nije donio preveliku promjenu. Krčmar je imao određene šanse, ali premalo za nekakav preokret.

Hrvatski predstavnik zaključio je meč s prosjekom 94.80 i tri pogođena maksimuma, a njegov protivnik je pogodio čak devet maksimuma s prosjekom 99.29.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!