Ostali sportovi

Hrgović o borbi s Joshuom: 'Poklon za mene, mislim da ga mogu pobijediti'

Filip Mihoković • srijeda, 27.12.2023.
Hrgović o borbi s Joshuom: 'Poklon za mene, mislim da ga mogu pobijediti'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski boksač Filip Hrgović ostvario je brzu pobjedu u Rijadu, a sada se počinje spremati za potencijalni okršaj s Anthonyjem Joshuom.

Filip Hrgović u posljednjem svojem meču lakoćom je svladao Marka De Morija, i to u samo 106 sekundi. Ostao je tako hrvatski boksač neporažen u profesionalnoj karijeri, a sada blagdane provodi u Sesvetama. Tridesetjednogodišnjak smatra da njegovo najbolje razdoblje tek dolazi:

Igraj na boksačke mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ja vjerujem da moja karijera tek počinje, sljedeće godine bit ću svjetski prvak", rekao je Hrgović za Dnevnik Nove TV.

Porazom Deontaya Wildera u Rijadu, Hrgović je došao ui dobru poziciju da se bori s Anthonyjem Joshuom. Joshua je u Rijadu izdominirao Otta Wallina, a treći teškaški pojas tražit će u borbi s Hrgovićem:

"On želi postati trostruki svjetski prvak, a jedini način da to postigne je preko mene. Ja ću napraviti sve da mu poremetim planove. Za mene je to trenutno najbolja moguća borba. To mi je poklon i mislim da ga mogu pobijediti, on je za mene protivnik po mjeri."

Hrgović je uvjeren u pobjedu, a samopouzdanje crpi na temelju sveg uloženog rada i truda tijekom karijere:

"Imam osjećaj da je to to. Prošao sam svašta i oduvijek vjerujem da ću biti svjetski prvak. Imam osjećaj da je došlo vrijeme za to, sve se posložilo. Imam dovoljno mudrosti, snage, znanja i iskustva. Jednostavno su mi se kockice posložile."

Hrvatski boksač ne obazire se na medijske naslove, za koje smatra da mogu biti jedino distrakcija od konačnog cilja, nakon kritika njegove predstave u pobijedi protiv Zhileija Zhanga. Za samo ostvarenje konačnog cilja smatra da najviše ovisi o samome sebi:

"Hrgović je poslije borbe sa Zhangom bio loš, a onda kad je Zhang dva puta nokautirao Joea Joycea, onda je odjednom Zhang dobar. Odjednom je i Hrgović postao dobar, nije toliko loš."

"Ljudi pričaju gluposti, nemaju pojma o boksu i okreću se kako vjetar puše. Ne zanima me što tko priča, ja znam koliko radim i vjerujem da mogu svakoga pobijediti. Naravno, sve su to vrhunski dečki i u svakom tom meču presudit će detalji, ali ja znam da mogu pobijediti svakoga ako pružim dobru izvedbu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!