Nogomet

Preokret u režiji Brozovića, strijelac i asistent u gostujućem slavlju Al Nassra

Branimir Korać, Mario Borko • subota, 30.12.2023.
Preokret u režiji Brozovića, strijelac i asistent u gostujućem slavlju Al Nassra
Foto: Pixsell

U 19. kolu saudijskog prvenstva Al Nassr je gostovapo kod Al Taawona i upisao je pobjedu 4:1. Ključnu ulogu u preokretu gostiju odigrao je Marcelo Brozović...

Trebala je to biti najneizvjesnija utakmica 19. kola saudijske lige između četvrtoplasiranog Al-Taawona i drugoplasiranog Al-Nassra, ali gosti su potpuno izdominirali i slavili s velikih 1:4. Marcelo Brozović zabio je svoj drugi, a Cristiano Ronaldo 20. prvenstveni gol ove sezone.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U utakmicu su bolje krenuli domaćini, nakon VAR provjere dobili su i kazneni udarac u 13. minuti. Ashraf El Mahdioui je izveo udarac s bijele točke, ali Al-Aqidi je pročitao njegovu namjeru i obranio. Lopta se međutim idealno odbila na nogu El Mahdiouija koji je posprema u mrežu za rano vodstvo svoje momčadi.

Od tada kao da je na terenu postojala samo jedna ekipa. Najprije je Talisca u 26. minuti primijetio sjajno utrčavanje Brozovića, koji izlazi jedan na jedan s vratarom i mirno zabija za izjednačenje. Samo devet minuta kasnije Brozović je ubacio iz kornera, a Aymeric Laporte bio je najviši u skoku i doveo Al-Nassr u prednost.

Za što mirniji nastavak susreta pobrinuo se Otavio u 50. minuti, opet je hrvatski reprezentativac bio u akciji, njegova povratna lopta je odbijena na nogu Otavija koji mirno zabija za 1:3.

Kakva bi to bila večer da najbolji strijelac svijeta u 2023. godini ne postigne gol za kraj, Brozović je u sučevom dodatku pronašao Fofanu, koji je precizno ubacio, a Cristiano Ronaldo završava ovu godinu s 54 postignuta pogotka.

Al-Nassr se pobjedom učvrstio na drugom mjestu, ali vodeći AL-Hilal bježi velikih sedam bodova.

Al-Taawonu je ovo bio drugi uzastopni poraz, ali je ostao na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice.

Saudijska Premier liga, 19. kolo:
Al-Taawon - Al Nassr 1:4

Pogodak i asistenciju pogledajte ovdje.

FOTO: Nick Potts/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!