Nogomet

Bilićev Al-Fateh remizirao s Al-Okhdoodom i po prvi puta ove sezone sačuvao praznu mrežu

Mario Borko • subota, 30.12.2023.
Bilićev Al-Fateh remizirao s Al-Okhdoodom i po prvi puta ove sezone sačuvao praznu mrežu
Foto: EPA

U 19. kolu saudijskog prvenstva, Al-Fateh i Al-Okhdood odigrali su 0:0. Bilićeva ekipa bila je bliža pobjedi, ali morat će se zadovoljiti bodom i prvom netaknutom mrežom u ovoj sezoni...

Al-Fateh je na domaćem terenu, u sklopu 19. kola saudijskog prvenstva, dočekao Al-Okhdood. Iako su domaćini dominirali, nisu uspjeli postići pogodak pa je utakmica završila remijem, 0:0. Prvo ime susreta bio je gostujući vratar Paulo Vitor sa šest obrana.

Igraj na utakmice saudijskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bilićeva momčad je u prošlom kolu konačno prekinula niz od sedam utakmica bez pobjede, a danas su njeni igrači kod kuće tražili nova tri boda. Ne može se reći da ih sa 64 % posjeda lopte i 16 udaraca prema vratima nisu zaslužili, ali mreža Al-Okhdooda je treću utakmicu u nizu ostala netaknuta, pa gosti mogu zadovoljni bodom putovati kući.

Čini se da je bivši hrvatski izbornik, koji je nakon serije loših rezultata bio u nezavidnom položaju, ponovo našao stabilnost. Al-Fateh je ovim bodom stigao do šestog mjesta na tablici, a nakon tri uzastopna poraza sad je treću utakmicu u nizu ostao neporažen.

Gotovo nevjerojatno djeluje činjenica da je ovo prva utakmica ove sezone u kojoj Al-Fateh nije primio gol, ali u prvenstvu je zadnji puta čistu mrežu sačuvao još u svibnju. Sada mu slijede tri teške utakmica protiv top pet ekipa, a prva će biti na gostovanju kod Ronaldovog, Al-Nassra.

Al-Okhdood je ovim remijem nastavio dobru formu i uspon na ljestvici. Nakon što je u uvodnih 12 kola imao svega sedam bodova, u posljednjih sedam utakmica osvojio je 13 i nalaze se na 11. mjestu prvenstvene ljestvice. U idućem kolu kod kuće dočekuju trećeplasirani Al-Ahli.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis01.01.2024. u 13:01
    kod brozovićevog al-nassra ...
    cameosis