Tenis

Izgubio dobiveno: Marin Čilić ispustio pobjedu u povratničkom meču

Petar Jenjić • utorak, 02.01.2024.
Izgubio dobiveno: Marin Čilić ispustio pobjedu u povratničkom meču
Foto: EPA

Marin Čilić upisao je poraz u povratničkom meču na ATP Touru. U prvom kolu turnira u Hong Kongu igrao je protiv Nijemca Jana-Lennarda Struffa, imao sve u svojim rukama, ali je izgubio u tri seta...

Nakon što je početkom siječnja prošle godine u Puneu svladao Roberta Carballesa Baenu, Marin Čilić sigurno se nije nadao da će na novu pobjedu čekati godinu dana. Ozljeda ga je udaljila od teniskih terena, a igrao je samo na ATP turniru u Umagu gdje ga je svladao Flavio Cobolli.

Igraj na ATP Hong Kong na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na pravi povratak čekao se početak ove kalendarske godine gdje je Čilić odlučio igrati ATP turniru u Hong Kongu. Trenutno 674. tenisač svijeta za protivnika je imao Nijemca Jana-Lennarda Struffa koji ga je uspio svladati

Nekadašnji prvi hrvatski reket vodio je sa 6:3, 5:2, imao pet meč lopti na svom servisu, ali nije bilo dovoljno. U trećem setu imao je još četiri meč lopte, no Nijemac je iskoristio svoju drugu za konačnih 3:6, 7:6, 7:6. Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i treća pobjeda njemačkog predstavnika.

U prvom gemu Čilić je spasio jednu break šansu, a nešto kasnije i drugu. Šesti gem donio je oduzimanje servisa njemačkom tenisaču koji se do kraja seta nije uspio vratiti. Hrvatski tenisač uzeo je set.

Treći gem dugog seta donio je novi break u korist hrvatskog tenisača koji je poveo s 3:1, a nešto kasnije napravio je i break za 5:2. Struff je uspio vratiti jedan break, a Čilić na svom servisu čak pet meč lopti. Nijednu nije uspio iskoristiti i Nijemac je poravnao na 5:5.

Čilić je bolje krenuo u tie-break i poveo s 2:0, ali Struff je dobio sljedećih šest poena te iskoristio ukupno treću set loptu. Njemački tenisač u treći je set krenuo breakom i vodstvom 2:0, ali Čilić je odmah uzvratio na isti način.

U sedmom gemu hrvatski tenisač spasio je tri break šanse, a kod vodstva 6:5 došao do novih meč lopti. Imao je tri, ali nijednu nije iskoristio pa smo ponovno gledali tie-break. U 13. igri imao je još jednu meč loptu, no Struff je uspio iskoristiti svoju drugu za preokret.

Drugo kolo nosi mu meč protiv Austrijanca Sebastiana Ofnera koji je u dva seta bio bolji od Amerikanca Mackenzijea McDonalda.

ATP Hong Kong, 1. kolo:
Marin Čilić - Jan-Lennard Struff 6:3, 6:7 (4), 6:7 (7)

FOTO: EPA/ABIR SULTAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!