Tenis

Donna Vekić donijela Hrvatskoj drugi bod, odlučuju parovi!

Petar Jenjić • utorak, 02.01.2024.
Donna Vekić donijela Hrvatskoj drugi bod, odlučuju parovi!
Foto: EPA

Donna Vekić donijela je Hrvatskoj drugi bod u meču United Cupa protiv Nizozemske. U tri je seta bila bolja od Arantxe Rus...

Nakon pobjede Borne Ćorića protiv Tallona Griekspoora, novo slavlje za Hrvatsku u United Cupu donijela Donna Vekić koja je slavila u tri seta protiv Nizozemske Arantxe Rus.

Igraj na United Cup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska tenisačica slavila je sa 6:2, 3:6, 6:1 nakon jednog sata i 53 minute igre. Bio im je to drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Vekić.

Donna je u drugom gemu spasila dvije break šanse i poravnala. Kod rezultat 2:2 hrvatska tenisačica napravila je jedan, a zatim i drugi break te mirno privela set prema kraju.

Prvih šest gemova drugog seta nije bilo nikakvih šansi za break na obje strane, a onda je Rus povela s 15:40, iskoristila svoju drugu priliku, oduzela servis i došla do poravnanja u setovima.

Ipak, odlujučujući je set u potpunosti pripao hrvatskoj tenisačici koja je reprezentaciji donijela drugi bod i ujedno i prvu ukupnu pobjedu u skupini.

Preostao je još meč miješanih parova za koji su prijavljeni Vekić i Ivan Dodig protiv Denu Schuurs i Wesleyja Koolhofa. S pobjedom u parovima Hrvatska prolazi dalje, porazom od 2:0 u setovima ispada, a porazom od 2:1 zbrajat će se gemovi.

United Cup:
Donna Vekić - Arantxa Rus 6:2, 3:6, 6:1
Hrvatska - Nizozemska 2:0

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!