Nogomet

Atalanta i Sassuolo odlučuju o putniku u četvrtfinale Kupa

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.01.2024.
Atalanta i Sassuolo odlučuju o putniku u četvrtfinale Kupa
Foto: EPA

Danas su na rasporedu još dva susreta osmine finala Kupa Italije. U prvom susretu dana sastaju se Atalanta i Sassuolo, a nakon njih igraju Cremonese i Roma...

Danas ćemo saznati još dva sudionika četvrtfinala Kupa Italije. Vrlo zanimljivo trebalo bi biti u Bergamu gdje Atalanta dočekuje Sassuolo dok je Roma u drugom dvoboju osmine finala favorit protiv Cremonesea.

Igraj na Atalanta - Sassuolo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Atalanta je bila u onom dijelu momčadi koje su postavljene za nositelje te je bila slobodna u dosadašnjem dijelu natjecanja i tek sada se priključuje i u statusu favorita traži mjesto u četvrtfinalu.

Za razliku od Atalante, Sassuolo je već prošao neke prepreke. Prvi protivnik preko kojeg je morao proći je Cosenza koju je svladao s 5:2, a zatim je u šesnaestini finala igrao protiv Spezije i prošao uz dosta muke.

Iako rezultat sugerira kako je Cosenzu prošao bez problema, nije bilo tako. Sassuolo je slavio s 5:2, ali tek nakon produžetaka. U 90 minuta na semaforu je stajalo 2:2, Cosenza je izjednačila u 90. minuti, a potpuno je pala tek nakon što je ostala s igračem manje u 100. minuti. Nakon toga Sassuolo je postigao čak tri pogotka.

Protiv Spezije je bilo još teže iako je Sassuolo sačuvao mrežu čistom. Međutim nije uspio doći do pogotka, te je tek nakon raspucavanja s 11 metara uspio slomiti otpor gostiju.

U svakom slučaju moglo bi biti zanimljivo. Atalanta polako diže formu dok je Sassuolo u dubokoj krizi. Uspjeh u Kupu mogao bi mu pomoći da se pokrene i probudi.

Što su rekli

Gian Piero Gasperini, trener Atalante: "Za nas je Talijanski kup vrlo važno natjecanje, posljednjih godina dva puta smo u njemu došli do finala i nismo uspjeli slaviti. Ove sezone smo na početku, odmah idemo na neugodni Sassuolo i tom susretu prilazimo s posebnom pozornošću. Nama je teško govoriti o osvajanju Scudetta ili Lige prvaka, ali Kup je već realniji cilj."

Alessio Dionisi, trener Sassuola: "Naš cilj je proći u sljedeći krug. Znamo da imamo i prvenstvene obaveze, no ne smijemo zapostaviti niti jedno natjecanje, imamo dovoljno igrača. Nadam se da i igrači tako razmišljaju jer u Bergamo idemo s jednim ciljem koji želimo pod svaku cijenu i ostvariti. Iako rezultati već neko vrijeme nisu dobri, napredujemo i igramo sve bolje."

Mjesto, vrijeme, sudac

Bergamo, Gewiss Stadium, 18:00

Sudac: Alberto Santoro

Prošli dvoboj

U prvom ovosezonskom susretu ovih protivnika Atalanta je u gostima slavila s 2:0. Pobjedu su joj osigurali De Ketelaere i Zortea.

Prognoza

Forma i kvaliteta su na strani Atalante koja je favorit u ovom dvoboju.

FOTO: EPA/MICHELE MARAVIGLIA

Coppa Italia

osmina finala

Lazio1:0Genoa
Fiorentina3:2Parma
Napoli0:4Frosinone
Inter1:2Bologna
Milan4:1Cagliari
Atalanta3:1Sassuolo
Roma2:1Cremonese
Juventus6:1Salernitana

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!