Košarka

Probuđeni Zagrepčani: Dubrava protiv Vienne došla do treće uzastopne pobjede

Filip Mihoković • četvrtak, 04.01.2024.
Probuđeni Zagrepčani: Dubrava protiv Vienne došla do treće uzastopne pobjede
Foto: Luka Batelić/PIXSELL

Unatoč lošem startu zagrebačke momčadi u Alpe Adria kupu, Dubrava je uspjela nanizati tri pobjede, a do posljednje je uvjerljivo došla protiv momčadi iz Beča.

Situacija u Alpe Adria kupu nije izgledala obećavajuće za Dubravu. Početkom sezone poraženi su od Timisoare, Kolina, Ilirije i Olomouckog, a u sva četiri susreta poražena je s manje od deset poena. Do preokreta sezone i prvih pobjeda ipak su igrači Dubrave došli u ponovnim susretima s Timisoarom i Kolinom, a sjajnu formu željeli su prenijeti i u utakmicu protiv Vienne.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad Jeronima Šarina sjajno je otvorila susret, završivši prvu četvrtinu rezultatom 27:18. Prednost iz prve četvrtine Dubrava je povećala i u drugoj i to skoro identičnim rezultatom. Nakon 26:18 u drugoj četvrtini rezultat je na odmoru iznosio 53:36.

Dubrava je bila bolja i do samoga kraja, rezultatski izgubivši samo posljednju četvrtinu utakmice kada je pobjednik već bio odlučen. Na kraju je momčad iz Zagreba slavila rezultatom 89:74.

Najbolji u redovima Dubrave bili su Kenan Karahodžić sa 17, Ivan Jurić s 14 i Toni Ročak s 13 poena, dok su se u gostujućoj momčadi najviše istaknuli hrvatski igrači Davor Konjević i Ivan Siriščević s 20 i 19 poena.

Dubrava se nalazi na trećem mjestu na ljestvici Alpe Adria kupa iza Olomouckog koji ima utakmicu manje, a borbu za doigravanje nastavit će 17. siječnja protiv Ilirije.

Alpe-Adria kup:
Dubrava - Vienna 89:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!