Rukomet

Rukometašice Podravke otvaraju 2024. godinu protiv mađarskog Praktiker Vaca

Filip Mihoković • četvrtak, 04.01.2024.
Rukometašice Podravke otvaraju 2024. godinu protiv mađarskog Praktiker Vaca

Rukometašice Podravke Vegete novu će godinu otvoriti susretom grupne faze Europske lige protiv Praktiker Vaca. Teško gostovanje za prvu utakmicu te raspoloživost i zdravlje u ekipi uoči susreta prokomentirali su trener i igračice.

Podravka se nalazi u teškoj situaciji pred europskim gostovanjem. Osim što je posljednju službenu utakmicu odigrala prije više od mjesec dana, a tijekom tog razdoblja bila nekompletna zbog Svjetskog prvenstva, u ekipi su prisutne i ozljede. Trener Ivica Obrvan ističe da je prvotni cilj Podravka ispunila, a da će sada "iskrvariti" na terenu kako bi došla do bodova u Europskoj ligi:

Igraj na Vaci - Podravka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Postavili smo pred početak sezone jedan cilj da uđemo u Europsku ligu i to smo uspjeli, a sada postoji želja i cilj da igramo što kvalitetnije i skupimo što je moguće više bodova. Za svaki bod će trebati iskrvariti i izrudariti da se dođe do njega, a onda da dalje maštamo ako budemo u dobrom izdanju i ako cure budu zdrave da prođemo među prve dvije ekipe i odemo dalje."

Trener nije mogao ne komentirati nelogičnosti u rasporedu održavanja rukometnih natjecanja:

"Imamo kalendar koji, ne samo nama nego i svim klubovima daje puno nelogičnosti. Nakon Svjetskog prvenstva, nekompletnosti ekipe, blagdana i praznika gdje svaka ekipa mora imati neki odmor i uz isprekidane treninge tu je i činjenica da je prošlo mjesec i više dana od zadnje službene utakmice sa švicarskom ekipom u kvalifikacijama za Europu. Nama je prva službena utakmica u novoj godini gostovanje i utakmica grupne faze Europske lige. Nelogično je da je to tako iako je praksa već godinama. Sve ono iza 15. siječnja nema logike, ali kako drugima tako i nama."

Obrvan ne podcjenjuje snagu protivnika pred domaćom publikom, no ipak smatra da će ishod utakmice najviše ovisiti o njegovoj ekipi:

"Igramo vrlo važnu utakmicu protiv ekipe koja je dobra i spada u gornji dom mađarske lige te su trenutno pete. Imaju dobru ekipu, domaćinski su nastrojeni i bolje igre pružaju na domaćem terenu pa nas čeka težak posao. Mislim da se možemo suprotstaviti ako budemo u dobrom ili vrlo dobrom izdanju. Rezultat ne mogu prognozirati zato jer je i sam EHF sa smještanjem Podravke u četvrtu jakosnu skupinu kazao što trenutno misli o našoj snazi i što kažu brojke."

Ekipa Podravke muči se i s ozljedama, a trener se nada da će rukometašice koje će nastupiti umjesto ozlijeđenih suigračica iskoristiti tu priliku:

"Vidjet ćemo što će donijeti utakmice, a i kakvo će biti zdravlje igračica koje nije najidealnije u ovom trenutku dok razgovaramo, no to je sastavni dio sporta i ozljede ne možemo predvidjeti. Ja se nadam da ćemo u nedjelju pružiti dobru utakmicu sa pristupom i volio bih da djevojke budu pune samopouzdanja, da vjeruju u ono što one mogu."

"Nemamo puno za otkriti. Dora Kalaus već desetak dana ima problem s lijevim ramenom i gotovo je sigurno da neće biti u sastavu. Nakon povratka iz reprezentacije odradila je normalan trening bez kontakta i osjetila je preko noći bol te je u tijeku ispitivanje, snimanja i sve ostalo, no ne želim se upuštati u medicinska objašnjenja. Ono što mogu reći je da ne trenira s nama i da najvjerojatnije neće biti spremna."

"Katarina Pandža je došla s boli u koljenu koja joj stvara probleme u trenažnom procesu i sinoć je prekinula trening jer je osjetila jaku bol, a kako će biti do nedjelje ne znam. Ana Pandža ima problem s ramenom lijeve ruke i normalno trenira, no vidljivo je da se podsvjesno štedi, posebno u obrani kada su kontakti."

Katarina Pandža tijekom svojeg boravka u Austriji i Njemačkoj nije imala prilike zaigrati Europsku ligu. Sada se raduje toj prilici i željno očekuje susret u nedjelju:

"Mislim da su europske utakmice uvijek nešto jako lijepo i bitno. U Njemačkoj se nisam nikad plasirala u grupnu fazu Europske lige pa je ta utakmica za mene nešto jako lijepo. Svi jedva čekamo početi i igrati. Mislim da smo se jako dobro pripremili i kao što je trener rekao u nedjelju ćemo vidjeti kako ćemo se postaviti."

Podravka je uz Vac u skupini s dva skandinavska kluba, norveškim Storhamarom i danskim Nykom. Nikolina Zadravec ne skriva činjenicu da neće biti favoritkinje niti u jednom susretu, no smatra da je uz dobru pripremu i volju sve moguće:

"Sad kad pogledamo našu ekipu, mlada je, poletna, puna energije s dobrim stožerom. Mislim da kad pogledamo našu grupu ne mogu reći da se očekuje da ćemo proći skupinu jer bi to bilo prepotentno i nerealno, ali mislim da možemo puno napraviti, da moramo vjerovati u sebe i da moramo biti svoje te ispoštovati sve što dogovorimo s trenerom. Vjerujem da možemo uzet ta dva boda. Ova utakmica bi mogla biti ključna i dati nam samopouzdanje. Mislim da nam više leži mađarski klub nego skandinavski no mislim da možemo sa svima. Puno bi nam značila ta dva boda."

Podravka Vegeta započet će europsku sezonu u novoj godini 7. siječnja protiv mađarskog Vaca s početkom u 18 sati. Vac je trenutno peta ekipa na ljestvici mađarske lige, dok je Podravka prva u domaćem prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!