Nogomet

Zrinjski vratio dijete kluba i s njim kreće u lov na Borac

Mario Borko • petak, 05.01.2024.
Zrinjski vratio dijete kluba i s njim kreće u lov na Borac
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski, vratio je u svoje redove vratara Gorana Karačića. Rođeni Mostarac vraća se kući nakon sedam godina i pokušat će pomoći klubu da osvoji treći uzastopni naslov...

Iako ga se povezivalo s aktualnim liderom prvenstva Borcem, Goran Karačić je ipak završio tamo gdje je i počeo, u Zrinjskom iz Mostara. Vratar koji je u prvom mandatu braneći za "Plemiće" zaslužio poziv u reprezentaciju, vraća se u klub nakon sedam godina provedenih u Turskoj i Njemačkoj.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zrinjski je debitantski nastup nekog kluba iz Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi europskog natjecanja platio zaostatkom od sedam bodova iza Borca u prvenstvu. Kako bi titula i treću godinu za redom ostala u Mostaru, iz uprave su odlučili dovesti pojačanja, a ako je istina da je Karačić bio blizu Banja Luke, ostvarena je prva pobjeda nad rivalom uoči nastavka prvenstva.

Mostarac je u prvom mandatu za Zrinjski skupio 24 nastupa, a čak 17 puta nije primio pogodak. Zatim je otišao u Tursku, točnije Adanaspor za koji je u šest godina branio 92 puta. Jednu je sezonu proveo na posudbi u Sandhausenu s kojim se natjecao u drugoj Bundesligi.

U 2022. promijenio je poslodavca, ali ne i grad, potpisavši kao slobodan igrač za Adanu Demirspor. Za drugi klub iz Adane nastupio je 11 puta, a dvije utakmice bile su ovog ljeta protiv Osijeka u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. U rujnu je raskinuo ugovor i od tada je slobodan igrač, a karijeru će sada nastaviti tamo gdje je i počeo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!