Tenis

Ribakina uvjerljiva protiv Sabalenke u finalu Brisbanea, Gauff slavila u Aucklandu

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 07.01.2024.
Ribakina uvjerljiva protiv Sabalenke u finalu Brisbanea, Gauff slavila u Aucklandu
Foto: EPA

Prvi ovosezonski WTA turniri pripali su Eleni Ribakinoj i Coco Gauff. Ribakina je u Brisbaneu svladala Arinu Sabalenku, a Gauff u Aucklandu Elenu Svitolinu...

Kazahstanka Elena Ribakina, četvrta igračica svijeta, osvojila je naslov na WTA teniskom turniru u Brisbaneu nakon što je u nedjelju u finalu pobijedila drugu igračicu svijeta Bjeloruskinju Arinu Sabalenku sa 6:0, 6:3.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U finalu koji je bio remake finala Australian Opena 2023., kojega je dobila Sabalenka s 4:6, 6:3, 6:4, Ribakina se osvetila i osvojila šesti naslov u karijeri.

"Želim čestitati Arini na sjajnom tjednu i sjajnoj prošloj sezoni i nadam se da ćemo se ponovno sresti u Melbourneu," rekla je Ribakina.

Treća tenisačica svijeta Amerikanka Coco Gauff obranila je naslov na WTA turniru u Aucklandu nakon što je u nedjelju u finalu sa 6:7(4), 6:3, 6:3 nadigrala Ukrajinku Elinu Svitolinu (WTA-25.).

"Ovo mi je prvi put da moram braniti naslov, tako da sam stvarno sretna što sam to danas uspjela", rekla je 19-godišnja Gauff, koja je osvojila svoj sedmi WTA trofej u karijeri u pojedinačnoj konkurenciji.

FOTO: EPA/DARREN ENGLAND

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!