Tenis

Dimitrov u Brisbaneu nadigrao Runea, Rubljov slavio u Hong Kongu

Filip Mihoković • nedjelja, 07.01.2024.
Dimitrov u Brisbaneu nadigrao Runea, Rubljov slavio u Hong Kongu
Foto: EPA

Odigrana su prva dva ovosezonska ATP finala. U Brisbaneu je Grigor Dimitrov svladao Holgera Runea, dok je u Hong Kongu Andrej Rubljov slavio protiv Emila Ruusuvuorija...

U finalu ATP turnira u Brisbaneu Grigor Dimitrov pobijedio je Holgera Runea u dva seta sa 7:6, i 6:4. Peti igrač svijeta Andrej Rubljov u finalu ATP turnira u Hong Kongu svladao je Finca Emila Ruusuvuorija. Nakon dva odigrana seta slavio je Rus sa 6:4 i 6:4. Dimitrovu je ovo drugi puta da osvaja ATP Brisbane, nakon što je to učinio i 2017. godine, dok je Rubljovu ovo prva pobjeda u Hong Kongu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na putu do finala u Australiji, Bugarin je redom svladao Andyja Murraya, Daniela Altmaiera, Rinkyja Hijikatu te Jordana Thompsona, a najviše se pomučio s Murrayom. Englez je dobio prvi set sa 6:4, Dimitrov uzeo drugi set sa 7:5, a meč je prelomio u trećem setu odnijevši pobjedu sa 6:2.

Nešto lakši put do finala imao je Rubljov koji je svladao Liama Broadyja, Arthura Filsa i Junchenga Shanga. Rus je mečeve protiv Filsa i Shanga dobio u tri seta, a u finalu protiv Finca dominirao je puno više nego što to rezultat sugerira.

Rubljov je postao prvi osvajač Hong Kong Opena nakon više od 20 godina odsustva turnira u kineskom gradu, a na krilima ove pobjede Rus se nada pozitivnom ishodu na Australian Openu.

ATP Brisbane, finale:
Grigor Dimitrov (Bugarska, 2) - Holger Rune (Danska, 1) 7:6(5), 6:4

ATP Hong Kong, finale:
Andrej Rubljov (-, 1) - Emil Ruusuvuori (Finska) 6:4, 6:4

FOTO: EPA/DARREN ENGLAND

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!