Nogomet

Bivši kapetan Liverpoola želi se vratiti u Englesku

Mario Borko • ponedjeljak, 08.01.2024.
Bivši kapetan Liverpoola želi se vratiti u Englesku
Foto: EPA

Prije samo pola godine Jordan Henderson je napustio Liverpool i kao mnogi drugi nastavio karijeru u Saudijskoj Arabiji. Ipak, izgleda da ta avantura neće dugo trajati i da se nezadovoljni Englez što prije želi vratiti u domovinu, a zainteresiranih klubova neće nedostajati...

Jordan Henderson zamijenio je ovog ljeta svlačionicu Liverpoola onom saudijskog Al-Ettifaqa, u transferu vrijednom 14 milijuna eura. Tamo ga je na klupi dočekao još jedan bivši kapetan “Redsa“, Steven Gerrard. Nakon solidnog ulaska u sezonu u posljednjih devet utakmica ne znaju za pobjedu i čini se da će popularni Hendo prije vremena napustiti Saudijsku Arabiju, javljaju britanski mediji.

Igraj na Premiership na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Engleski reprezentativac u Liverpoolu je proveo 12 godina i kao kapetan podigao trofej naslova prvaka Engleske po prvi puta nakon 30 godina i šesti trofej Lige prvaka u klupskoj povijesti. Ovog je ljeta kao i mnogi drugi svoju sreću odlučio potražiti u Saudijskoj Arabiji, ali očito ne ide sve po planu pa se Henderson spreman odreći velike količine novca kako bi se vratio u domovinu.

Za Al-Ettifaq je odigrao 19 utakmica, nije uspio zabiti pogodak, ali je upisao pet asistencija. Momčad Stevena Gerrarda nalazi se na osmom mjestu prvenstvene ljestvice i u posljednjih 13 utakmica ostvarila je samo jednu pobjedu. Legendarni Englez nedavno je javno istupio i tražio dodatna pojačanja kako bi uspio napraviti iskorak, a sad će čini se ostati bez kapetana.

Potencijalni povratak standardnog engleskog reprezentativca na otok odmah je zagolicao maštu lokalnih liverpoolskih medija, ali Jurgen Klopp je zasad odbacio mogućnost povratka bivšeg kapetana: “Nisam vidio da je Hendo održao konferenciju za novinare i rekao da se vraća. To za mene znači da se to ne događa. Neki dan smo pričali, ali ne o tome.“

Jedna od ekipa koja vapi za iskusnijim igračima je Chelsea pa se Hendersona povezalo i s potencijalnim dolaskom u London, ali Mauro Pochettino je samo kratko odgovorio da ni s kim o tome nije razgovarao.

Osim rezultatima Henderson je nezadovoljan nogometnom kulturom i načinom života pa je vrlo izvjesno da će se vratiti kući, a u koji klub mogli bi uskoro saznati.

FOTO: EPA/PETER POWELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!