Vodeni sportovi

Mađari uvjerljivom pobjedom uzeli prvo mjesto, Grci idu prema Hrvatskoj

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 08.01.2024.
Mađari uvjerljivom pobjedom uzeli prvo mjesto, Grci idu prema Hrvatskoj
Foto: Daniel Kasap/HINA

Okončano je natjecxanbje u skupinama A i B Europskog prvenstva u vaterpolu. Posljednji dan donio je nekoliko vrlo zanimljivih susreta...

U ogledu zadnjeg trećeg kola skupine B Europskog prvenstva vaterpolisti Mađarske su iznenađujuće svladali Italiju 10:5 (0:1, 3:0, 4:3, 3:1) čime su osvojili prvo mjesto u ovoj skupini.

Igraj na utakmice EP-a u vaterpolu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon tri kola Italija, Mađarska i Grčka imaju po šest bodova, ali u krugu koji je stvoren između Mađarske, Italije i Grčke najbolja je upravo Mađarska zbog ove pobjede protiv Italije. Mađarska u tom krugu ima +3, Italija +2, a Grčka -5.

U prvoj četvrtini nijedan pogodak nije postigla Mađarska, u drugoj Italija. Epilog nakon prve dvije dionice bio je 3:1 za Mađarsku koja je tijekom treće četvrtine podigla prednost na velikih 5:1.

Premda su Talijani u nastavku ogleda smanjili zaostatak Mađarska se ponovno uspjela odlijepiti te je povela 9:5, a tri sekunde prije kraja i zabila preko Nagyja za veliko slavlje.

Gergo Fekete je s tri gola bio najbolji strijelac Mađarske, ali je sa sedam obrana odličan bio i vratar Gyapjas.

U prvom susretu trećeg kola ove skupine B Grčka je upisala drugu pobjedu na prvenstvu, svladala je Gruziju 18:9 (5:2, 6:3, 3:3, 4:1). Gruzija je time upisala treći poraz. Po tri gola u grčkoj reprezentaciji su postigli Genidounias, Argyropoulos i Kakaris.

U skupini A, gdje je nastupala i Hrvatska, Španjolska je u prvom ogledu trećeg kola svladala Francusku 9:6 (1:1, 3:2, 3:1, 2:2).

Alvaro Granados je ponovno bio najbolji španjolski igrač, postigao je tri pogotka, koliko je na kraju imao i Perrone, koji je zabio posljednja dva pogotka na utakmici čime je odbijen posljednji francuski pokušaj na susretu. Kod Francuza je najbolji s dva pogotka bio Crousillat.

EP 2024., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Španjolska9:6Francuska
Crna Gora15:13 **Hrvatska
1Hrvatska 339:34+56
2Španjolska 335:32+36
3Crna Gora 347:46+16
4Francuska 332:41-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!