Tenis

Koolhof i Mektić spasili dvije meč lopte i prošli u finale u Aucklandu

Mihaela Bradovski • petak, 12.01.2024.
Koolhof i Mektić spasili dvije meč lopte i prošli u finale u Aucklandu
Foto: EPA

Wesley Koolhof i Nikola Mektić obnovili su suradnju i zasad funkcioniraju odlično. Odmah su se vratili pobjedama i izborili su prolaz u finale turnira u Aucklandu...

Otkako su slavili na ATP Finalsu 2020. godine, Wesley Koolhof i Nikola Mektić nisu igrali zajedno, ali već prvi put kako su se ponovno spojili, otišli su do finala.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo im je četvrto zajedničko finale i pokušat će doći do druge zajedničke titule, prve nakon one na završnom turniru sezone u Londonu 2020. godine kada su u finalu svladali Jürgena Melzera i Edouarda Roger-Vasselina.

U Aucklandu su u finalu imali dosta posla, protivnici su bili Francuzi Sadio Doumbia i Fabien Reboul, ali Koolhof i Mektić pronašli su put do pobjede.

Nakon gubitka prvog seta, uz drugom su spasili dvije meč lopte prije nego su ga osvojili u tie-breaku. Odluka je pala u produženom tie-breaku u kojem su bili bolji s 10:7.

U finalu će igrati protiv prvih nositelja Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa s kojima su se susreli jednom i to upravo na tom Dinalsu 2020. godine u polufinalu i slavili su sa 6:3, 6:4.

ATP Auckland, polufinale:
Wesley Koolhof/Nikola Mektić (Nizozemska/Hrvatska) - Sadio Doumbia/Fabien Reboul (Francuska/Francuska) 5:7, 7:6(5), 10:7

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!