Vodeni sportovi

Hrvatske vaterpolistice u utakmici za povijest, pobjeda donosi Svjetsko prvenstvo

Mihaela Bradovski • subota, 13.01.2024.
Hrvatske vaterpolistice u utakmici za povijest, pobjeda donosi Svjetsko prvenstvo
Foto: FaH

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija danas igra susret za sedmo mjesto na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj, a protivnik je Velika Britanija...

Hrvatska ženka vaterpolska reprezentacija posljednjih godina pokazuje napredak, rezultati su sve bolji, niz mladih igračica pokazuje kvalitetu, a sedmim mjestom na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj, ispisala bi se povijest.

Igraj na Hrvatska - Velika Britanija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sedmoplasirana reprezentacija s ovog Europskog prvenstva, osigurat će nastup na Svjetskom prvenstvu što bi za Hrvatsku bio povijesni nastup, prvi put bi hrvatske vaterpolistice bile na svjetskoj smotri.

I nakon što je poznat ždrijeb Europskog prvenstva, postavljen je cilj hvatanja sedmog mjesta što je predstavljeno kao realan doseg.

Pretpostavljalo se kako će Hrvatskoj glavni konkurent za sedmo mjesto biti reprezentacija Izraela, međutim Izraelke su podbacile i neočekivano izgubile od Velike Britanije koja je na kraju došla do borbe za sedmu poziciju.

Hrvatska je u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva upisala samo jednu pobjedu, ali u pravom trenutku. U skupini je očekivano poražena od prejakih Nizozemske, Grčke i Mađarske, ali je ključnu pobjedu upisala u osmini finala s 11:8 protiv Srbije.

Velika Britanija je nastupala u donjem domu i u skupini je upisala sve pobjede protiv Slovačke, Bugarske i Njemačke. U osmini finala bila je autsajder protiv Izraela, ali je slavila u raspucavanju.

Što su rekli

Bruno Sabioni, izbornik Hrvatske: "Britanke su dobar sastav, ali analizirat ćemo ih kako treba, te sa srcem i znanjem iskoristiti tu priliku koja nam se ukazala. Dosad nisam najavljivao ništa jer sam bio i strpljiv i oprezan, ali sad se otvorilo da imamo priliku. Šteta bi bilo propustiti ju, ali štetno bi bilo i pričati išta drugo osim da ćemo napraviti sve u bazenu za dobiti utakmicu. To je nešto što želim curama, stožeru, pa i sebi jasno. Jedva čekamo tu utakmicu, te idemo napraviti povijesni rezultat."

Mjesto, vrijeme

Eindhoven, 16:00 sati

Prošli dvoboj

Hrvatska će prvi put igrati protiv Velike Britanije.

Prognoza

Prema svim analizama, Hrvatska je favorit, ali bio je i Izrael pa su Britanke slavile. Ulog je ogroman i Hrvatice će napraviti sve za pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!