Rukomet

[VIDEO] Šoštarić: 'Bilo je jako teško zaspati, dugo smo razgovarali, dobro će nam doći ovaj dan'

Mihaela Bradovski • subota, 13.01.2024.
[VIDEO] Šoštarić: 'Bilo je jako teško zaspati, dugo smo razgovarali, dobro će nam doći ovaj dan'
Foto: EPA

Hrvatska je lako izašla na kraj sa Španjolskom i svladala ju je vrlo visoko s 39:29, a među najistaknutijim pojedincima bio je Mario Šoštarić...

Mario Šoštarić u pravom trenutku odigrao je svoju najbolju utakmicu u dresu hrvatske reprezentacije i dao je veliki doprinos u pobjedi protiv Španjolske.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bilo je sinoć teško zaspati dok su se slegle sve emocije, dugo sam razgovarao s Marinom (Šipić) s kojim sam u sobi, na kraju nekako jedva zaspali. Dobro će nam doći ovaj dan da se malo regeneriramo i oporavimo za susret s Austrijom."

Šoštarića nije iznenadila odlična utakmica protiv Španjolske.

"Jučer smo odigrali stvarno odličnu utakmicu, znali smo da svi igrači ove sezone igraju odlično u svojim klubovima, svi su na visokoj razini. Znali smo da možemo, vjerovali smo u to i dobro smo se postavili. Znali smo kako Španjolci igraju jer već 20 godina igraju isti napad i obranu. Stali smo pliće i gusto, nismo im dozvolili to dodavanje prema pivotu. Na kraju je to i donijelo tu razliku, mislim sasvim zasluženo."

Sav fokus prebacuje se na Austriju koja je u susretu s Rumunjskom pokazala svcoju kvalitetu.

"Jučer smo se malo proveselili, ali danas se emocije moraju spustiti i stvarno moramo početi razmišljati o Austriji. Odlična reprezentacija koja raste već godinama, ima odličnog izbornika i pojedince, možda jedino nemaju tu širinu kao mi, to je naša velika prednost. Mogao bi to biti ključ u ovoj utakmici. Moramo od početka povući i pokazati tko je gazda na terenu. Ako to uspijemo, Austrijanci će potrošiti tu svoju energiju kao i sinoć Španjolci. Ako sve to uspijemo, dva boda bi trebala pripasti nama."

Na klupi Austrije je Šoštariču poznati Aleš Pajovič.

"Pajovič je bio veliki igrač, igrao je u velikim klubovima i osvajao trofeje. Igračima je prenio to neko samopouzdanje, taj mentalitet pobjednika. Vidi se to u igri, protiv Rumunjske su imali malo lošije prvo poluvrijeme, ali drugo su stvarno odigrali odlično, igrali su s puno emocija. Sutra će biti jako teška utakmica."

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!