Rukomet

Islanđani u dramatičnoj završnici izvukli pobjedu protiv Crne Gore

Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.01.2024.
Islanđani u dramatičnoj završnici izvukli pobjedu protiv Crne Gore
Foto: EPA

Crna Gora niti u drugom pokušaju nije uspjela doći do bodova, ali ponovno nije bila loša. Ovaj put svladao ju je Island nakon velike borbe s 31:30...

Nakon velike borbe u susretu s Mađarskom i poraza u samoj završnici, izabranici Vlade Šole i u dvoboju s Islandom bili su vrlo blizu osvajanja boda, no na kraju ostali prekratki za jedan jedini pogodak.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon osam minuta igre pogodak za pogodak, Island je taj koji je ušao u period bolje igre, prvenstveno koncentriranije u napadu, te je u idućih osam minuta izdominirao i 7:1 serijom otišao na +5 razlike. Iako je psihološka prednost u tim trenucima bila na protivničkoj strani, Crnogorci uzvraćaju 3:0 serijom, preko Mirka Radovića i Miloša Vujovića, a pri -2 su i zaključili prvo poluvrijeme.

Što se nastavka susreta tiče, Crna Gora još je dva puta ponovila seriju od tri nanizana pogotka, Islandu je isto pošlo za rukom jednom i u samu završnicu ušlo se s jednakim nadanjima za osvajanjem oba boda. Pogreška prilikom izmjena, kod 30:30, koštala je Luku Radovića isključenja do kraja dvoboja, Kristjansson je pogodio za minimalno vodstvo, a Šola 46 sekundi prije kraja zatražio minutu odmora.

Borozanu su na kraju ostale dvije sekunde za šut vrijedan boda, a junak Islanda postaje vratar Gustavsson koji izlazi kao pobjednik, brani taj udarac za veliko slavlje svoje vrste i tri boda na kontu uoči susreta trećeg kola protiv Mađarske.

U pobjedničkom sastavu sedam pogodaka postigao je Magnusson, Vidarsson jedan manje, a po sedam su obrana skupili Gustavsson i Hallgrimsson.

Crna Gora je u prva dva kola pokazala veliku borbenost, no u susretu sa Srbijom morat će biti uspješnija po pitanju realizacije. Borozan je postigao pet pogodaka, ali za to mu je trebalo 11 pokušaja, Kaluđerović je stao na četiri pogotka uz pet promašaja, dok zadovoljni svojim učinkom mogu biti tek stopostotni Grbović (4/4) i Luka Radović (3/3). Nebojša Simić zaustavio je 12 šuteva.

Europsko rukometno prvenstvo, skupina C, 2. kolo:
Crna Gora - Island 30:31 (15:17)

FOTO: EPA/Anna Szilagyi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!