Rukomet

Njemačka lako izašla na kraj sa Sjevernom Makedonijom i potvrdila prolaz u glavnu rundu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.01.2024.
Njemačka lako izašla na kraj sa Sjevernom Makedonijom i potvrdila prolaz u glavnu rundu
Foto: EPA

Njemačka je stigla i do druge uvjertljive pobjede na Europskom prvenstvu te se nalčazi na vrhu skupine A. S dosad osigurana četiri boda, potvrdila je prolaz u sljedeću rundu natjecanja...

Od samog starta susreta između Njemačke i Sjeverne Makedonije bilo je jasno da ovdje neizvjesnosti neće biti. U danu prepunom ravnopravnih dvoboja i neodlučenih rezultata, njemački su rukometaši pitanje pobjednika riješili već početkom drugog dijela.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I dok su prvih pola sata zaključili s pet pogodaka prednosti, sve makedonske nade potopili su u prve četiri minute nastavka, kada su novu 3:0 seriju režirali Köster, Mertens i Kastening.

Sjeverna Makedonija i tim je trećim poluvremenom na ovom Prvenstvu pokazala kako se nalazi među najslabijim vrstama koje su na njemu izborile nastup.

Niti nastavak susreta nije donio ništa novo, a točno deset minuta prije kraja izabranici Alfreda Gislasona svoju su prednost podigli na +10. Za 31:21 poentirao je Knorr, a isti je igrač s linije sedam metara postavio konačnih 34:25, ali i stigao do svog desetog pogotka iz 12 pokušaja.

Makedonci su upisali uvjerljivi poraz bez obzira na tek sedam obrana njemačkih vratara, a ovaj će susret prije svega željeti zaboraviti oni od kojih se više očekivalo, Filip Taleski s učinkom 1/4 i Filip Kuzmanovski koji je prema njemačkim vratima pucao četiri puta, ali niti jednom nije bio uspješan. Najviše pogodaka u dresu Makedonije postigao je Nenad Kosteski, njih šest.

Posljednje kolo Njemačka dočekuje kao lider skupine, a u njemu je čeka veliki okršaj s Francuskom koja je danas osvojila tek bod protiv Švicarske.

Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 2. kolo:
Sjeverna Makedonija - Njemačka 25:34 (13:18)

FOTO: EPA/CLEMENS BILAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!