Vodeni sportovi

Vukičević o finalu protiv Španjolske: 'Može i na peterce, samo da osvojimo'

Filip Mihoković • ponedjeljak, 15.01.2024.
Vukičević o finalu protiv Španjolske: 'Može i na peterce, samo da osvojimo'
Foto: Damir Senčar/HINA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je finale Europskog prvenstva pobjedom protiv Mađarske 11:8. Za zlatnu medalju borit će se protiv favorita prvenstva Španjolske koja je u svojem polufinalnom susretu lakoćom svladala Italiju.

Barakude su u fizički zahtjevnoj utakmici protiv Mađara došli do pobjede sjajnom energijom i borbenošću. Sada će isto još jednom morati demonstrirati u finalu protiv Španjolaca. Hrvatski reprezentativac Ante Vukičević smatra da je za pobjedu ključna bila uspješna obrana u posljednjoj fazi susreta:

Igraj na utakmice EP u vaterpolu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nije bilo lako, pogotovo u drugom poluvremenu kada smo se pokušavali odvojiti i blokirati šut u obrani, no nikako nije išlo. Primili smo lagane golove, ali na kraju smo uspjeli blokirati udarce u četvrtoj četvrtini i mirno privesti susret kraju."

Mađarsku tijekom cijelog prvenstva krase dobra obrana te sjajni vratari. Vukičević smatra da je ipak veći izazov protiv Mađara bio nadići njihov fizički tempo:

"Više problema smo imali plivački nego s njihovim vratarom. Mladi su i fizički izvanredni, ali došli smo do pobjede kada smo probili njihovu obranu."

Sada se hrvatski vaterpolisti okreću finalu i Furiji, a Vukičeviću nije bitno na koji će se način doći do pobjede, dok god se to ostvari:

"Čeka nas najvažniji korak protiv Španjolske na koju ne treba trošiti riječi. Riječ je o fantastičnoj reprezentaciji koja je razmontirala Italiju u polufinalu. Međutim, imamo pozitivno iskustvo s njima iz prijašnjeg susreta kada smo ih pobijedili u Dubrovniku i mislim da možemo to ponoviti. Moramo paziti na kontru i end-zonu koje su njihovo najjače oružje. Mislim da ovakvom energijom među nama i publikom kakvu imamo u Zagrebu možemo doći do još jednog zlata. Može i na peterce, kako god, samo da osvojimo."

Hrvatska će za europsku zlatnu medalju igrati protiv Španjolske 16. siječnja s početkom u 20:15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!