Košarka

Sixersi bez prevelike drame svladali Rocketse

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.01.2024.
Sixersi bez prevelike drame svladali Rocketse
Foto: EPA

Košarkaški Philadelphia 76ersa slavili su pred svojim navijačima protiv Houston Rocketsa. Samo su jednom tijekom susreta bili kratko u zaostatku...

Dan Martina Luthera Kinga Jr. u SAD-u tradicionalno donosi više utakmica u idealnom terminu gledatelje s druge strane "bare". Prvi su na teren izišli Philadelphia 76ersi i Houston Rocketsi, a u Wells Fargo Centru nije bilo drame, domaćin je slavio sa 124:115.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sixersi su nakon tri uzastopna poraza svladali Sacramento Kingse, a danas su došli do nove pobjede. Rocketsi nisu bili previsoka prepreka, domaćin je slavio rezultatom i nanio protivniku četvrti poraz u zadnjih pet utakmica.

Domaćin je odmah dobro krenuo, s vodstvom od 7:0, a tek su jednom nakon toga gosti nakratko poveli (17:16). Uslijedila je serija Sixersa koji su do kraja prve četvrtine primili dva poena, a imali su 14 koševa viška (33:19).

Philadelphia je nastavila gdje je stala u drugoj četvrtini i na poluvremenu još malo podebljala prednost (66:47). Nastavak susreta donio je i više od 20 koševa viška domaće momčadi koja nije dopustila protivniku ozbiljnije primicanje.

Najbolji je kod Sixersa bio Joel Embiid s 41 poenom i deset skokova, dok je Tyrese Maxey dodao 27 koševa i sedam dodavanja.

Rocketse je s 20 poena i pet skokova predvodio Jalen Green, dok je Alperen Sengun dodao 19 koševa, devet skokova i šest asistencija.

NBA:
Philadelphia 76ers - Houston Rockets 124:115

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!